Bereidingswijze gezonde salade met lupinebonen, zoete aardappel, avocado en tomaat
Bereidingstijd: 1 3/4 uur exclusief weektijd.
- Start met het wassen en weken van de lupinebonen. Ze moeten minimaal 24 uur weken.
- Giet de lupinebonen af en bewaar naar wens het weekvocht om de bonen in te koken. Breng ruim water aan de kook en kook de lupinebonen in zo’n 1,5 uur gaar.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de in blokjes gesneden zoete aardappel op een bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de zoete aardappelblokjes ongeveer 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en zacht zijn. Je kunt ze ook in de Airfryer bereiden, dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Snijd de komkommer in blokjes, halveer de cherrytomaten en snijd de avocado in blokjes.
- Doe alle ingrediënten in een grote kom en verkruimel de feta hierover.
- Meng in een klein kommetje de resterende olijfolie, citroensap, zout en peper. Klop tot het een gladde dressing is.
- Giet de dressing over de salade en meng alles goed door. Garneer met verse koriander en serveer direct.