Recept met bonen
Salade met lupinebonen, komkommer en feta
salade met lupinebonen, komkommer en feta

Recept met bonen

Salade met lupinebonen, komkommer en feta

Maak deze voedzame en lekkere salade met lupinebonen, komkommer en feta

Deze kleurrijke salade met lupinebonen, zoete aardappel, komkommer en feta is de perfecte combinatie van fris, hartig en voedzaam. De texturen en smaken vullen elkaar goed aan. Ben je nog niet bekend met lupinebonen? Probeer ze dan zeker eens! Lupinebonen zijn, net als andere peulvruchten, eiwitrijk en ze bevatten een heleboel goede voedingsstoffen. Maar hun smaak is weer anders, ze zijn licht nootachtig en hebben een bite. De salade is gezond en vullend. Ideaal als lichte lunch of bijgerecht, en eenvoudig te bereiden met een verfrissende citroendressing. Probeer het nu en ontdek hoe makkelijk gezond eten kan zijn!
salade met lupinebonen, komkommer en feta

Bereidingswijze gezonde salade met lupinebonen, zoete aardappel, avocado en tomaat

Bereidingstijd: 1 3/4 uur exclusief weektijd.

  1. Start met het wassen en weken van de lupinebonen. Ze moeten minimaal 24 uur weken.
  2. Giet de lupinebonen af en bewaar naar wens het weekvocht om de bonen in te koken. Breng ruim water aan de kook en kook de lupinebonen in zo’n 1,5 uur gaar.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de in blokjes gesneden zoete aardappel op een bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de zoete aardappelblokjes ongeveer 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en zacht zijn. Je kunt ze ook in de Airfryer bereiden, dit duurt ongeveer 20 minuten.
  4. Snijd de komkommer in blokjes, halveer de cherrytomaten en snijd de avocado in blokjes.
  5. Doe alle ingrediënten in een grote kom en verkruimel de feta hierover.
  6. Meng in een klein kommetje de resterende olijfolie, citroensap, zout en peper. Klop tot het een gladde dressing is.
  7. Giet de dressing over de salade en meng alles goed door. Garneer met verse koriander en serveer direct.
salade met lupinebonen, komkommer en feta
0
0/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 200 gram gedroogde lupinebonen
  • 1 komkommer
  • 250 gram cherrytomaten
  • 250 gram zoete aardappelblokjes
  • 1 avocado
  • 150 gram feta
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 citroen
  • peper en zout
  • koriander, om te garneren
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten