Snel & gemakkelijk
Verrassende recepten
Lekker & gezond

Erwten gezond

Grauwe erwten zijn een echt streekproduct en zijn daarnaast ook nog eens erg gezond. Misschien ken je ze beter als kapucijners. Deze ronde, grauwe erwten zijn een ware aanwinst voor ieder gezond gerecht. Al eeuwenlang worden deze gekookt opgediend samen met gekookte aardappelen en jus. Dankzij de zoete, vlezige en spekachtige smaak zijn deze erwten ideaal als vleesvervanger bij ieder gerecht. Benieuwd naar recepten? Op Peulvruchten.nl vertellen we je graag alles over de bereidingswijze van grauwe erwten en verrassen we je graag met meerdere gezonde gerechten.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Erwtensoep gemaakt door Made By Ellen

Verwerk grauwe erwten in een gezond en smaakvol gerecht

Eet jij graag vegetarisch of probeer je minder vlees te eten? Dan zijn grauwe erwten een smaakvol en gezond alternatief. Eet ze naast aardappelen of rijst en vul je maaltijd aan met groenten. Zin in iets anders? De provinciale mix is een makkelijk en snel recept dat zeker bij iedereen in de smaak valt. Het recept is met rookspek, maar dit vervang je indien gewenst eenvoudig door een vleesvervanger of meer grauwe erwten. Je laat de grauwe erwten koud 8 tot 12 uur weken of warm 3 uur. Hierna moet je ze minstens 40 minuten tot een uur koken om de gewenste zachtheid te bereiken. Wil je ze bewaren? In de koelkast blijven de erwten 1 tot 2 dagen in optimale conditie. Vries ze in om ze circa 3 maanden te kunnen bewaren.

Menu Sluiten