Recept met erwten
Falafel van kikkererwten, uit de oven
Falafel van kikkererwten, uit de oven

Recept met erwten

Falafel van kikkererwten, uit de oven

Wat ga je doen? 

Verwarm de oven voor op 200 graden

  1. Doe alle ingrediënten (behalve het sesamzaad) voor de falafel in een keukenmachine. Mix tot een stevige massa. Ik vind het lekker als het een beetje ‘chuncky’ blijft maar je kunt het ook net zolang mixen tot een smeuïg deeg.
  2. Rol 12 balletjes van de mix en roer door wat sesamzaadjes. Leg ze daarna op een bakplaat.
  3. Zet de falafels voor 15 minuten in de oven.
  4. Optioneel: bak ze nog in een klein scheutje olie in een pan (2 minuten per kant). Zo worden ze nog iets krokanter. Laat even afkoelen.
  5. Doe alle ingredienten voor de tahini saus in een blender en mix tot een smeuïg sausje. Voeg eventueel nog wat harissa toe.
  6. Serveer de falafel met de tahinisaus.

 

De persoonlijke blog van de groene meisjes.  

1
0/5
Ingrediënten
  • Falafelballetjes (12 stuks)
  • 250 gram zelf gekookte kikkererwten
  • 3 el gesneden rode ui
  • 3 el geraspte biet (kan je dus ook weglaten, of veel meer toevoegen om de roze kleur nog een kans te geven)
  • 4 el peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 el kikkererwtenmeel (of ander meel)
  • sap van een kleine halve citroen
  • 1 el sesamzaad
  • Tahini saus
  • 8 el 8 eetlepels tahini (de dunne variant, die koop je bij de turkse of grotere supermarkt)
  • 7 el water
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el citroensap
  • 1 tl verse peterselie
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten