checkmark Snel & gemakkelijk
checkmark Verrassende recepten
checkmark Lekker & gezond

Gedroogde kikkererwten

Gedroogde kikkererwten worden al jarenlang gebruikt voor overheerlijke creaties, zoals falafel en hummus. Je kan ze ook roosteren en als voedzame snack gebruiken. De veelzijdigheid van gedroogde kikkererwten is eindeloos. Ga jij er voor het eerst mee aan de slag of wil je inspiratie opdoen voor nieuwe recepten? Lees dan snel verder op Peulvruchten.nl. Wij vertellen je graag meer over de bereiding en verrassende toepassingen.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Salade met kikkererwten en tonijn

Oneindig veel lekkere recepten met gedroogde kikkererwten als hoofdingrediënt

Gedroogde kikkererwten zijn moeilijk zacht te koken. Het is dus belangrijk dat je deze lang laat weken: tussen de 8 en 12 uur. Wil je kikkererwten gebruiken als bindmiddel in sauzen en gehaktballen? Of wil je er pannenkoeken mee bakken? Week de gedroogde kikkererwten dan niet, maar maal deze heel fijn. Heb je zin in een burger? Wat dacht je van de overheerlijke kikkererwtenburger? Ook een kikkererwtenquiche met pompoen en feta is geschikt voor ieder seizoen. Ga je het liefst voor een echt zomers gerecht? Dan is de exotische farinata zeker iets voor jou.

menu-bars menu-close Menu Sluiten