checkmark Snel & gemakkelijk
checkmark Verrassende recepten
checkmark Lekker & gezond

Groene spliterwten gezond

Groene spliterwten zijn erg gezond, maar hoe verwerk je ze goed in een gerecht? Op Peulvruchten.nl lees je alles over de gezonde, groene spliterwten. Ontdek de recepten, leer bij over de bereidingswijze en trakteer je gasten op een gezonde, kleurrijke maaltijd. Bekijk onze website, laat je verrassen door onze recepten en lees ons blog!

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wat zijn groene spliterwten en hoe kook je ze?
Erwtensoep gemaakt door Made By Ellen

Met groene spliterwten maak je eenvoudig een gezond gerecht

De gezonde groene spliterwten zijn gedroogde erwten waarvan het velletje is verwijderd. Dit zorgt ervoor dat ze uit elkaar zijn gevallen. Het ontbreken van de velletjes heeft als resultaat dat je hier een mooie, stevige erwtensoep van maakt. Ga naar de supermarkt en probeer bijvoorbeeld eens onze spliterwtensoep met gerookte kipfilet of de heldere, lichte erwtensoep met spliterwten en worst. Laat je het vlees liever achterwege? Voeg dan naar verhouding meer spliterwten toe aan de soep, zodat de soep een dikkere substantie krijgt en je daardoor alsnog lekker vol zit.

Heb jij een nieuw recept in huis? Laat het ons weten!

We laten graag zo veel mogelijk mensen genieten van de veelzijdigheid en het gezonde aspect van groene spliterwten. Daarmee variëren we ook zo veel mogelijk. Ken jij een overheerlijk gerecht of heb jij er onlangs zelf een gemaakt? Laat het ons weten, we horen hier graag meer over. Stuur een e-mail naar redactie@peulvruchten.nl en misschien vind je de volgende keer wel jouw recept op onze website! Dit geldt uiteraard ook als je een gerecht hebt met andere peulvruchten, zoals bruine bonen of linzen.

menu-bars menu-close Menu Sluiten