Mexicaanse groenten

Erg vaak nog eet men hier in Nederland enkel de typische Hollandse groenten zoals wortel, sperziebonen of bloemkool. Dit terwijl er inmiddels zat andere groenten uit andere landen te vinden zijn in de supermarkt. Dagelijks dezelfde groenten eten is dus gelukkig overbodig tegenwoordig. Je hebt zat groenten beschikbaar uit Thailand, China, maar ook uit Mexico! Erg lekker en leuk voor de afwisseling op tafel.

Mexicaanse groenten kan je gebruiken bij vrijwel ieder Mexicaans gerecht dat in de avond gegeten wordt. Taco’s of burrito ’s bijvoorbeeld. Maar daarnaast ook schotels, enchilada’s of voor een ovenschotel met nacho’s. Door de typische Mexicaanse groenten wordt het avondeten net allemaal even iets gezonder en spannender.

Dat is trouwens ook waar de Mexicaanse keuken om bekend staat: pittig, erg lekker maar daarnaast toch nog gezond. Dit komt onder meer door de typische Mexicaanse groenten die je kan vinden in vrijwel ieder Mexicaans gerecht dat je in de avond eet.

Typische Mexicaanse roerbakgroenten zijn bijvoorbeeld maïs, sperziebonen.

rode paprika, witte kool en prei. Je kan kidneybonen ook vaak zat in Mexico op de keukentafel ontdekken en deze zijn dan ook in de groentemix te vinden. De kant en klare groentemix bevat alle gezonde voedingsstoffen die je ook kan vinden in de losse groenten natuurlijk. Vitamine A, B, D en ijzer bijvoorbeeld.

De groenten bevatten ook zeker genoeg vezels als je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 gram per persoon aanhoudt. Vooral de bonen zijn erg vezelrijk en bevatten allerlei goede eigenschappen, zoals ijzer en vitamines.

Dan rest de vraag natuurlijk waar je deze gezonde groenten allemaal voor kan gebruiken. Je zou er bijvoorbeeld een roerbakgerecht met kip van kunnen maken. In plaats van wok saus gebruik je dan uiteraard Mexicaanse kruiden en een sausmix die ook typisch Mexicaans is. Ook de saus mixen, net als de kruidenmixes, zijn te vinden bij de grotere supermarkten in Nederland.

Wanneer je de Mexicaanse kruiden ook nog is gebruikt voor de kip of de kip marineert voordat je die in de wok pan bakt, dan zorg je ervoor dat het gerecht helemaal op smaak komt. Doe je dit niet dan bestaat de kans dat de kip wat flauw gaat smaken en minder mals is. Het heeft dus zeker profijt om de kip van te voren even gemarineerd een nachtje in de koelkast te laten staan. Een uitgebreid basisbereiding voor een wokgerecht met Mexicaanse groenten of een groentemix hebben we trouwens hieronder staan.

Bij zowel de AH als bij de Jumbo kan je de groenten allemaal los vinden bij de versafdeling. Maar je zou ook gewoon kunnen gaan voor de gesneden Mexicaanse groentemix. Deze bevat allemaal verse groenten die ook nog is allemaal gesneden zijn. Let hier wel goed op de houdbaarheidsdatum want die is helaas korter dan wanneer je allemaal losse groenten zou kopen. Erg handig dus, die groentemix.

De groentemix, bijvoorbeeld die van de AH of Jumbo, met allemaal Mexicaanse groenten is niet alleen uitermate goed geschikt voor een pittige Mexicaanse groentesoep, maar ook nog voor de welbekende en ook vaak gegeten Mexicaanse groenteschotel. Beide zitten vol vitamines en hebben genoeg vezels voor een gezonde levensstijl.

Hieronder volgt de bereiding van een ander Mexicaans gerecht met typische Mexicaanse groenten: taco’s die je met behulp van bijvoorbeeld de Mexicaanse groenteschotel van de Hak maakt. Deze brengt je zeker in helemaal in de Zuid Amerikaanse sfeer! Bovendien is die helemaal niet moeilijk om te maken.

Wat heb je er precies voor nodig? Erg weinig gelukkig! In de basisversie enkel de Mexicaanse groenteschotel, kipfilet, wat tacoschelpen en als je wilt nog wat kaas. Als je eventueel guacamole en room wilt toevoegen aan de Mexicaanse groenteschotel is het zeker handig om avocado’s en zure room nog te kopen. Ook deze vind je wederom bij de AH of de Jumbo.

De kipfilet kan je, zoals hierboven beschreven, marineren of gewoon bakken. De groenteschotel heeft al genoeg smaak dus beide opties zijn mogelijk. Je bakt daarnaast voor dit gerecht simpelweg even de groenteschotel met wat olie 5 minuten in de koekenpan of wokpan. Of je voegt het toe aan de kip als die gaar is. Daarna schep je alles in de tacoschelpen en top je het af met de kaas. Even 10 minuten in de oven en je schotel is klaar! Super simpel, toch?

menu-bars menu-close Menu Sluiten