checkmark Snel & gemakkelijk
checkmark Verrassende recepten
checkmark Lekker & gezond

Linzensoep

Linzensoep is een soep die lekker en tegelijkertijd ook erg gezond is. Over smaak valt altijd wel te twisten, maar dat linzensoep voedzaam is, is een feit! Linzen zitten vol ijzer, vezels en eiwitten wat het een geschikt ingrediënt maakt voor voedzame en heerlijke maaltijden. Op zoek naar lekkere gerechten met deze peulvruchten? Bekijk dan eens het recept van bijvoorbeeld linzensoep op Peulvruchten.nl.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Linzensoep met kookroom

Maak een heerlijke linzensoep of een ander gerecht met linzen

Linzen komen van de linzenplant en groeien in peulen. Vervolgens worden ze gedroogd verkocht in diverse soorten: groene, zwarte, rode en linzenmix. Deze linzen hebben niet echt een uitgesproken smaak, waardoor deze peulvruchten geschikt zijn als onderdeel van bijvoorbeeld curry, soep, stoofschotels of spread.

Waarom is linzensoep zo gezond?

Linzensoep en allerlei gerechten met deze peulvruchten hebben een aantal voordelen voor onze gezondheid. Doordat linzen veel vezels bevatten, zijn ze goed voor je darmen en gerechten met linzen worden vaak geadviseerd aan mensen met een prikkelbaar darm syndroom. Door de hoge concentraties magnesium en foliumzuur verminderen linzen de kans op hartziekten. De voedingsstoffen en mineralen zorgen ervoor dat deze peulvruchten voor iedereen geschikt zijn. Bovendien zijn linzen een vleesvervanger doordat zij goede bron van eiwitten zijn.

Het recept voor een heerlijke linzensoep

Nu je weet dat linzen gezond zijn en dat je er heerlijke gerechten van bereidt, wil je waarschijnlijk wel een recept uitproberen. Bekijk dan de recepten voor verschillende soorten linzensoep op de website van Peulvruchten.nl. Hier vind je een recept voor linzensoep met kookroom, Indiase rode linzensoep en curry-linzensoep. Je ziet in een ogenblik wat je nodig hebt en hoe de bereidingswijze dient te verlopen.

Voor welk recept van linzensoep kies jij?

Welk recept voor linzensoep wil jij uitproberen? Bekijk al onze uitgebreide recepten op onze website en zie waar je de benodigde ingrediënten kunt kopen. Volg de bereidingswijze zodat je zeker weet dat jij van een linzensoep geniet, die heerlijk én tegelijkertijd ook gezond is. Laat je verrassen!

menu-bars menu-close Menu Sluiten