checkmark Snel & gemakkelijk
checkmark Verrassende recepten
checkmark Lekker & gezond

Linzen gezond

Wist je dat groene linzen erg gezond zijn? Het is dan ook niet gek dat deze zaden steeds vaker worden gebruikt in soepen, salades en andere gerechten. Op Peulvruchten.nl vind je alles terug over de gezonde groene linzen en andere peulvruchten. Maandelijks vind je hier nieuwe recepten, handige weetjes en interessante blogberichten over gedroogde peulvruchten en linzen. Lees en leer hoe je de linzen bereidt en welke smaken er uitstekend bijpassen.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

gezonde taco's met sla en linzen

Met groene linzen creëer je snel een maaltijd die gezond is

Linzen zijn veelzijdig, voedzaam, duurzaam en zijn vaak te gebruiken als vleesvervanger. De smaak is niet heel uitgesproken, waardoor je de gezonde groene linzen in veel gerechten kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een curry, soep of stoofschotel. Maar wist je ook dat je een overheerlijke taart maakt met deze veelzijdige zaadjes? De mogelijkheden zijn eindeloos. Je hoeft linzen niet te weken, wat ervoor zorgt dat je ze snel bereidt. In ongeveer 20 minuten heb je de groene linzen gekookt en zijn ze klaar om er een gezonde salade of een zoete aardappelschotel mee te maken. Bekijk direct waar je de linzen kan kopen.

Verrassend recept? Laat het ons weten!

Ben jij al bekend met de manieren waarop wij groene linzen in onze recepten verwerken en creëer jij hier iets nieuws mee? Laat het ons weten. We horen graag op welke manier jij groene linzen en andere peulvruchten verwerkt in je overheerlijke gerechten. Stuur een e-mail naar redactie@peulvruchten.nl, we zijn erg benieuwd naar je creatie(s). Heb je vragen? Ook dan helpen we je graag verder via bovengenoemd e-mailadres. We vertellen je graag meer!

menu-bars menu-close Menu Sluiten