Back to school – lunchbox inspiratie
Lunchbox inspiratie - Peulvruchten.nl

Back to school – lunchbox inspiratie

Lunchbox inspiratie - Peulvruchten.nl

Back to school - lunchbox inspiratie

De scholen zijn weer begonnen en iedereen is weer aan het werk. Even wegdromen tijdens de lunchpauze naar die fijne vakantie die je net hebt gehad. Doe je dit met een boterham of zorg je voor een spetterende lunch? 

Groene lunch

Het voorbereiden van een veelzijdige, voedzame en gezonde lunch lijkt misschien veel werk, maar dat is het niet. Denk eens aan dat restje broccoli van de vorige avond of die kikkererwten die je net gekookt hebt of die heerlijk knapperige sla die in je koelkast ligt.
Een frisse salade een spread van groenten voor op een cracker of een dip voor je verse rauwkost. Met maar een paar ingrediënten maak in een handomdraai een heerlijke lunch.

Zet het de avond van te voren klaar zodat de smaken goed kunnen mengen en het scheelt je ’s ochtends een hoop stress.

Toevoegen van peulvruchten

Gedroogde peulvruchten hebben wel wat planning nodig, want je moet de meeste peulvruchten minimaal 8 uur laten weken en daarna nog koken. Ga je voor linzen? Dan hoef je niet te weken en de kooktijd is slechts 15 minuten.
Tip: kook de volgende keer wat extra peulvruchten en bewaar deze op voorraad in je koelkast of vriezer. Zo heb je altijd wat bij de hand.

Peulvruchten geven een verzadigd gevoel en zijn daardoor een onmisbaar ingrediënt voor een lange dag. Je voegt ze toe aan een salade of wrap, je maakt er een lekkere spread van voor op brood of als dip of je bakt wat peulvruchten met kruiden en olie en neemt ze mee als snack.

Onze favoriete recepten voor de lunchbox

Deze recepten zijn lekker & voedzaam en zijn ideaal voor de lunch:

Brood en cake op basis van peulvruchten

Peulvruchtenmeel, zoals bijvoorbeeld kikkererwtenmeel of linzenmeel, lenen zich heel goed voor het bakken van het lekkerste brood of romige cake. Je kunt gedroogde peulvruchten zelf malen in een goede blender of koffiemolen of je koopt het kant-en klaar.

Wil je iedere dag iets mee naar school of werk? Bak de cake of brood af, laat het afkoelen, snij het in plakken en verpak iedere plak in apart en vries het dan in. Haal het ’s ochtends uit de vriezer en tijdens jouw lunch is je plak brood of cake ontdooid.

Probeer ook eens deze recepten op basis van peulvruchtenmeel:

menu-bars menu-close Menu Sluiten