Top 3 herfstrecepten met peulvruchten
Top 3 herfstrecepten met bonen - Peulvruchten.nl

Top 3 herfstrecepten met peulvruchten

Top 3 herfstrecepten met bonen - Peulvruchten.nl

Nu de dagen weer kouder worden en de avonden langer gaat er niets boven een heerlijke stoofpot of bonenschotel. Onze fantastische herfst recepten zullen je inspireren! Zo hebben we twee stoofpotten met peulvruchten en een herfstrecept voor een bonenschotel. In een stoofpot kan je allerlei groenten doen. Maar let wel, omdat een stoofgerecht vaak langer op het vuur staat is het verstandig te kiezen voor groenten die daartegen kunnen, zoals wortel, pastinaak of knolselderij. En wil je geen vlees? Geen enkel probleem! Vervang het door peulvruchten en klaar is kees.

Bonenschotel met chorizo & worstjes

Voor dit herfst gerecht kan je verschillende bonen gebruiken. Door juist verschillende bonen te gebruiken, maar je het veel spannender om te eten. Gebruik bijvoorbeeld zwarte bonen, witte bonen en bruine bonen door elkaar. De zwarte bonen behouden hun beet goed, de bruine bonen kunnen een beetje uit elkaar vallen, maar dat geeft juist een romig resultaat en de witte bonen geven een heerlijk zoete kant aan het gerecht. Recept bonenschotel met chorizo en worstjes.

Borlotti stoofpot

Dit stoofrecept staat binnen een uur op tafel! Dus die hoeft niet eerst drie uur te pruttelen. Borlotti bonen worden ook wel kievitsbonen genoemd. Dat komt doordat ze er roomwit met paarse vlekken uitzien. Wanneer je de bonen verwarmd verandert hun kleur naar lichtbruin. Deze bonen behouden goed hun vorm en zijn heerlijk in allerlei gerechten. De combinatie met boerenkool maakt van dit gerecht een echte krachtpatser. Recept Borlotti stoofpot.

Linzen stoofpot

Ook met linzen kun je heerlijke stoofgerechten maken. Hier is een gerecht met rode linzen. De rode linzen vallen een beetje uit elkaar, maar dat zorgt juist voor een heel romige stoofpot. De combinatie met spekblokjes, wortel en aardappel zorgt voor een heerlijk voedzaam gerecht. Past perfect bij het herfstweer. Recept linzen stoofpot.

menu-bars menu-close Menu Sluiten