Zomer maaltijden met peulvruchten
Ceasarsalade met linzen - peulvruchten.nl

Zomer maaltijden met peulvruchten

Ceasarsalade met linzen - peulvruchten.nl

Zomer in eigen land

Het is volop zomer en we genieten er volop van! Weer of geen weer, we toveren gewoon lekkere zomer maaltijden met peulvruchten op tafel. Of deze nu op de BBQ bereid zijn of in de keuken, we eten vooral lekker vaak samen en blijven natafelen tot in de late uurtjes. Dat is niet compleet zonder allerlei lekkers op tafel en daar weten we wel raad mee! Van frisse salades tot lekkere BBQ gerechten, deze blog staat bomvol inspiratie!

Lekker BBQ-en met peulvruchten

Een BBQ met alleen maar vlees of vis? Niet als het aan ons ligt! We blijven het zeggen, maar peulvruchten zijn enorm veelzijdig en bovendien een stuk duurzamer voor het milieu dan vlees. Daarom weten wij op ieder moment van de dag wel raad met peulvruchten en ook bij de BBQ. Het buiten eten, de geur van houtskool, die lekkere rooksmaak die je eten krijgt door te barbecueën…. het is heerlijk! Maar vaak komen er standaard gerechten op tafel met wat flesjes saus en stokbrood en dat is het. Waarom zou je niet eens iets anders doen en iedereen verrassen met peulvruchten zoals kikkererwten, bonen of linzen? Maak lekkere dips en spreads voor bij het brood of grill heerlijke bonenburgers op de BBQ. In deze blog vind je allerlei lekkere recepten op een rij!

Zomerse salades bij de BBQ

Voor deze zomer in eigen land  kun je natuurlijk al je lol op met allerlei lekkere salades. Het voordeel van in Nederland blijven is dat je precies weet wat er allemaal te verkrijgen is in de supermarkt en je zit nooit ergens om verlegen. Dus lekker variëren met ingrediënten die je lekker vindt en kijk vooral eens op de site voor de lekkerste salade recepten voor bij de BBQ! Maak de gegrilde groenten voor een salade bijvoorbeeld eens klaar op de BBQ voor meer smaak. Wat ons betreft is een etentje in de zon niet compleet zonder een frisse smakelijke salade. Maar ook andere bijgerechten zullen in de smaak vallen. Zeker wanneer je een mediterraan thema hebt dan is een farinata (gebakken kikkererwtenkoek met rozemarijn) een aanrader!

Zwoele zomeravonden

Natuurlijk zijn er veel meer heerlijke momenten waarop je gaat genieten deze zomer. Van die heerlijke lange avonden waarop het al lang donker wordt maar het nog steeds heerlijk is qua temperatuur. Dan blijf je gewoon lekker lang kletsen met elkaar en daar hoort wat lekkers bij! We noemden al even wat lekkere dips op basis van peulvruchten. Heerlijk met rauwkost of met crackertjes maar heb je ’s avonds meer behoefte aan wat zoets dan kan dat ook! Zo’n plak bananenbrood is altijd een goed idee of wat denk je van een popcorn bar! Een grote schaal popcorn is ook altijd goed!

menu-bars menu-close Menu Sluiten