Kievitsbonen
Wat zijn Kievitsbonen voor soort boon en hoe kook je ze? De kievitsbonen (ook wel Pintobonen) hebben een gevlekt uiterlijk en heten zo omdat ze op kievitseitjes lijken. De bonen zijn wit en de vlekken en spikkels hebben een paarsrode kleur. Wanneer de bonen worden gekookt kleuren ze egaal bruin. Bekijk onder aan de pagina de recepten met kievitsbonen. Deze romige kievitsbonenschotel met prei is onze favoriet.
Wil je gelijk aan de slag? Kijk dan ook even waar de bonen bij jou in de buurt te koop zijn.
Weektijd:
- Koud8-12 uur
- Warm3 uur
Kooktijd:
- Koudca. 1 uur
- Warmca. 40-60 minuten
Bewaren:
- Gekoeld1-2 dagen
- Diepvries3 maanden
Smaak: Kievitsbonen zijn iets zachter en fijner van smaak dan bruine bonen.
Herkomst:
Toepassing: De Kievitsboon past perfect in chili con carne en andere bonenschotels. Deze boon kan ook prima in salades en soepen worden verwerkt.
Bekijk waar je kievitsbonen bij in jou in de buurt te koop zijn.
Wil je meer lezen over bonen? Bekijk dan de nieuwsberichten of laat je inspireren via peulvruchten inspiratie.