Geroosterde kikkererwten snack
Recept met erwten
Kikkererwten snack in 3 smaken: zoet, pittig en hartig
Ben je op zoek naar een gezonde en lekkere kikkererwten snack? Dan heb je het juiste recept gevonden! Deze geroosterde kikkererwten zijn de perfecte oplossing. In dit recept maken we drie variaties: met pure chocolade, knoflook en gerookte paprikapoeder. Deze kikkererwten snack is eiwitrijk, en hierdoor een verantwoord tussendoortje. Deze kikkererwten snack kun je bereiden in de oven of de airfryer. Hierdoor krijgen de kikkererwten een heerlijke crunch, vergelijkbaar met borrelnootjes, maar dan met minder vet! Probeer het zelf in de keuken. Het resultaat is een krokante snack vol vezels, eiwitten en langzame koolhydraten.
Zijn kikkererwten gezond als snack?
Jazeker, geroosterde kikkererwten zijn niet alleen lekker, maar ook een bewuste keuze voor iedereen die graag gezonder snackt. Ze zijn rijk aan plantaardige eiwitten en vezels, waardoor ze goed verzadigen en een gezond alternatief zijn voor chips of noten. Ze zijn laag in calorieën, vullen goed en helpen hierdoor bij het afvallen. Daarnaast zijn ze ontzettend makkelijk te maken, je hebt maar een paar ingrediënten nodig en kunt eindeloos variëren met kruiden. Of je nu kiest voor een hartige, pittige of zoete kikkererwten snack, er is altijd een smaak die bij je past. Waar wacht je nog op? Duik de keuken in en serveer kikkererwten als snack vanavond!
Bereidingswijze
Hoe maak je de kikkererwten snack?
- Was, week en kook de kikkererwten volgens de aanwijzingen op de verpakking of lees hier hoe je kikkererwten bereidt. Dit kun je een dag van tevoren doen.
- Verwarm de oven of Airfryer voor op 200 graden en verdeel de kikkererwten in drie porties.
- Rooster één derde deel van de kikkererwten voor de chocolade snack in 10 à 15 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen.
- Breek de chocolade in stukjes en smelt ⅔ van de chocolade in de magnetron of au bain-marie. Roer de rest van de chocolade erdoor tot alles gesmolten is.
- Meng de gesmolten chocolade met de geroosterde kikkererwten, spreid ze uit op een bakplaat en laat ze uitharden in de vriezer of koelkast.
- Meng de tweede portie kikkererwten met geperste knoflook, olijfolie, peper en zout. Roer goed door.
- Rooster de knoflook kikkererwten in 10 à 15 minuten goudbruin en knapperig.
- Meng de laatste portie kikkererwten met gerookte paprikapoeder, olijfolie, peper en zout.
- Rooster de paprika kikkererwten in 10 à 15 minuten goudbruin en knapperig.
Nog meer recepten met kikkererwten
Heb je genoten van deze kikkererwten snack? Probeer eens vaker recepten met kikkererwten! We hebben inmiddels een ruime verzameling van heerlijke recepten op onze site en zetten er alvast een paar op een rijtje voor je: