Recept met bonen
Knapperige bruine bonen taco’s
Knapperige bruine bonen taco’s

Recept met bonen

Knapperige bruine bonen taco’s

Heerlijke Mexicaanse maaltijd: knapperige bruine bonen taco’s

Deze bruine bonen taco’s zijn in een mum van tijd op! Dit is echt een heerlijke maaltijd, lunch of, als je ze kleiner snijdt, een geweldige snack! Goed kruidig en zo pittig als je wilt zijn de bruine bonen lekker romig en omhuld met een laagje gesmolten kaas en knapperige taco. Serveer met sla en extra groenten voor een complete maaltijd. Ook lekker met guacamole.

Bereidingstijd: 30 minuten
Exclusief weektijd van 8 – 12 uur en kooktijd van ongeveer 1 uur.

 

Bereidingswijze:

  1. Was de bonen en week ze 8 – 12 uur voor. Kook ze vervolgens in ongeveer 1 uur gaar. Laat ze uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht) en fruit de ui in 3 el olijfolie tot deze glazig is. Bestrooi met peper en zout.
  3. Bak de knoflook en chipotle mee tot het geurt.
  4. Doe er dan de tomatenpuree, het paprikapoeder en komijnpoeder bij en bak kort mee.
  5. Voeg de uitgelekte bruine bonen toe, bak 3 minuten mee en doe er dan de bouillon bij.
  6. Laat een paar minuten pruttelen, voeg het sap van 1 limoen toe en breng op smaak met peper en zout.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de tortillawraps op.
  8. Schep de bonenvulling op de helft en bestrooi met kaas. Vouw dan dubbel.
  9. Bak de taco’s 8 minuten in de oven en draai ze dan voorzichtig om. Bak nog eens 8 minuten.
  10. Serveer met ijsbergsla, koriander en guacamole of salsa naar wens.

 

12
3/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 200 gram gedroogde bruine bonen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 à 2 el chipotle, uit een potje
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1,5 tl gerookt paprikapoeder
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1 limoen
  • 120 ml groentebouillon
  • geraspte kaas
  • 16 kleine tortillawraps
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse koriander (optioneel)
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten