Recept met bonen, erwten, linzen
Mexicaans stoofpotje met linzen, kikkererwten en kidneybonen
Mexicaans stoofpotje met linzen, kikkererwten en kidneybonen

Recept met bonen, erwten, linzen

Mexicaans stoofpotje met linzen, kikkererwten en kidneybonen

Goedgevuld Mexicaans stoofpotje met linzen, kikkererwten en kidneybonen

Ben je op zoek naar een heerlijk en voedzaam gerecht dat je smaakpapillen zal betoveren? Dan is dit Mexicaanse stoofpotje met linzen, kikkererwten en kidneybonen precies wat je nodig hebt! Met zijn rijke mix van smaken en voedzame ingrediënten is dit gerecht een ware traktatie voor zowel je smaakpapillen als je lichaam. Bovendien is dit stoofpotje gemakkelijk te bereiden en zit het boordevol gezonde voedingsstoffen.

Een kleurrijk Mexicaans stoofpotje boordevol smaak

Dit kleurrijke Mexicaanse stoofpotje met linzen, kikkererwten en kidneybonen is een feest voor het oog en een explosie van smaak in je mond. Met zijn levendige mix van kleurrijke groenten, aromatische kruiden en hartige bonen, brengt dit gerecht de Mexicaanse keuken tot leven. Het beste van alles is dat je geen chef-kok hoeft te zijn om dit heerlijke recept te bereiden. Met eenvoudige ingrediënten en eenvoudige bereidingsstappen zet je binnen de kortste keren een smaakvolle maaltijd op tafel waar je van zult genieten. Dus waar wacht je nog op? Duik in dit verrukkelijke stoofpotje en geniet van de ware smaak van Mexico!

Hou je van de Mexicaanse keuken en wil je meer lekkere gerechten proeven? Maak dan ook eens één van de volgende recepten:

Bereidingswijze

Wat ga je doen? 

  1. Spoel de kikkererwten en kidneybonen af en week de kikkererwten en kidneybonen (apart) één dag van tevoren in schoon water. Ze kunnen ook ‘s nachts worden geweekt. De rode linzen hoeven niet geweekt te worden. Bekijk hier de exacte weektijden.
  2. Kook de kikkererwten en kidneybonen (apart) in schoon water en kook in ongeveer 1 ½ uur beetgaar. Voeg pas een kwartier voor einde kooktijd wat zout toe zodat de bonenvelletjes zacht blijven. Kook de rode linzen in 15 minuten beetgaar.
  3. Snijd de ui fijn en snijd de paprika in stukken. Haal de draden van de stengels bleekselderij en snijd ze in dunne reepjes. Smelt de boter in een koekenpan en rul het gehakt. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.
  4. Voeg de ui, de bleekselderij en de paprika aan het gehakt toe en wacht tot de groenten zacht zijn. Voeg nu de kurkuma, koriander en paprika aan het gehakt toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Schenk de tomatenblokjes (inclusief het vocht) en de tomatenpuree bij het gehakt en roer dit goed door. Plaats een deksel op de pan en laat het geheel zacht pruttelen. Giet de kidneybonen, rode linzen en kikkererwten af en roer deze, samen met de maïs door het gehaktmengsel.

Yoghurtdip:

  1. Haal het velletje van de knoflook en snij (of pers) deze heel fijn. Snijd de verse koriander (inclusief steeltjes) en roer deze, samen met de knoflook door de yoghurt. Breng de dip op smaak met zout.
8
5/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • Mexicaans stoofpotje met linzen, kikkererwten en kidneybonen
  • 200 gram rode linzen
  • 200 gram kikkererwten
  • 200 gram kidneybonen
  • 1 blikje mais
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 6 stengels bleekselderij
  • 500 gram mager rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • boter
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • Yoghurtsaus
  • 6 takjes verse koriander
  • bakje yoghurt
  • 3 tenen knoflook
  • zout
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten