• Bereidingstijd 150 min
  • Type keuken Mexicaanse keuken
  • Moeilijkheidsgraad
  • Kookmodus

Rode bonensoep

Recept met bonen

Goedgevulde rode bonensoep

Met gedroogde peulvruchten maak je heel eenvoudig de lekkerste soepen, zoals deze rode bonensoep. Het is een goed gevulde maaltijdsoep met rode kidneybonen als basis. We gaven hem een Italiaanse twist met kruiden, pasta en venkelzaadjes. De venkelzaadjes geven de soep extra diepte. Natuurlijk maak je het af met flink wat geraspte Parmezaanse kaas. Geniet ieder moment van de week van deze soep!

Pas de soep aan naar jouw smaak

Dit recept is een perfect uitgangspunt voor wat variatie. Met deze makkelijke rode bonensoep als basis kun je het recept aanpassen aan jouw smaak. Voeg extra groenten zoals paprika, prei of courgette toe voor een voedzame variant, ga voor spekjes of gehaktballetjes als je graag vlees eet of voeg een extra smaakmaker toe zoals pesto!

Bereidingswijze rode bonensoep

Hoe maak je de rode bonensoep?

  1. Spoel de rode kidneybonen af en week de bonen één dag van tevoren in schoon water. De rode bonen kunnen ‘s nachts worden geweekt. Bekijk hier de exacte weektijden.
  2. Kook de bonen in ruim water in ca. 1,5 uur gaar. (Proef de bonen af en toe of ze al gaar zijn).
  3. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui.
  5. Voeg de wortel toe en bak dit 3 à 4 minuten mee. Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden en de venkel toe en bak dit ca. 1 min. mee.
  6. Laat de bonen goed uitlekken en voeg de bonen samen met de groentebouillon, tomatensaus, zout en peper toe aan het mengsel. Laat het goed indikken.
  7. Voeg de macaroni toe en laat het nog even verder garen.
  8. Strooi naar smaak wat Parmezaanse kaas over de soep.

Tip

Hou je van pittig? Voeg dan wat gedroogde chilivlokken toe.

Voedingswaarden (per persoon)

Calorieën: 450 kcal | Koolhydraten: 77 g | Waarvan suikers: 8 g | Eiwitten: 23 g | Vetten totaal: 5 g | Waarvan verzadigd vet: 2 g | Vezels: 15 g

Aan de slag met bonen

Met rode, witte, bruine en alle andere soorten bonen zet jij de lekkerste gerechten op tafel. Bonen zijn voedzaam en passen goed in vele wereldkeukens zoals Italiaans, maar ook Mexicaans en Oosters. Op onze receptenpagina vind je al onze recepten, maar we inspireren je alvast met deze geweldige recepten:

menu-bars menu-close Menu Sluiten