Vegan taco’s met bruine bonen
Recept met bonen
Vegan taco's met bruine bonen
Welke bonen gebruiken in taco's?
Bereidingswijze vegan taco's
- Was de bonen goed en laat ze 8 tot 12 uur weken in ruim water. Dit maakt ze zachter en makkelijker te koken.
- Kook de bonen 30-45 minuten tot de gewenste gaarheid is bereikt. Giet ze af en laat ze uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).
- Fruit de ui in een pan met 3 eetlepels olijfolie tot deze glazig is. Bestrooi de ui met een snufje peper en zout. Voeg de knoflook en chipotle toe en bak dit kort mee tot het begint te geuren
- Doe vervolgens de tomatenpuree, paprikapoeder en komijnpoeder erbij en bak alles kort mee
- Voeg de uitgelekte bruine bonen toe en bak ze 3 minuten mee.
- Schenk daarna de bouillon in de pan en laat het geheel een paar minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg als laatste het sap van 1 limoen toe en breng de vulling op smaak met peper en zout.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de tortillawraps op. Schep de bonenvulling op één helft van elke wrap en bestrooi deze met kaas. Vouw de wraps dubbel zodat ze een halve maan vormen.
- Plaats de taco’s in de oven en bak ze 8 minuten aan één kant. Draai ze daarna voorzichtig om en bak ze nog eens 8 minuten.
- Serveer je warme vegan taco’s met ijsbergsla, verse koriander, guacamole of salsa naar wens.
Tip
Voeg wat zure room of crème fraîche als frisse toevoeging bij de vegan taco’s met bruine bonen.
Ontdek meer vegan recepten
Op zoek naar nieuwe inspiratie voor vegan recepten? Dan zijn peulvruchten een perfect keuze! Gedroogde peulvruchten bevatten veel plantaardige eiwitten en zijn een voedzaam en gezond alternatief voor vlees. Ideaal voor iedereen die vaker vegan wil eten. Op onze site vind je een uitgebreide verzameling van vegan recepten, we lichten er alvast een paar voor je uit: