Recept met erwten
Oma’s erwtensoep
Oma’s erwtensoep

Recept met erwten

Oma’s erwtensoep

Wat ga je doen? 

  1. Schil de aardappel en snij deze in kleine blokjes. Spoel de knolselderij af en snij deze in kleine blokjes. Schil de winterpeen, halveer en snij deze in schijfjes. Snij de ui fijn, de prei in dunne ringen en hak de bladselderij fijn.
  2. Doe de gedroogde spliterwten in een grote soeppan. Doe alle ingrediënten erbij en voeg dan het water toe (zoveel dat alles precies onder water staat) en voeg als laatste nog een bouillonblokje toe.
  3. Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Laat de soep in ongeveer 1 ½ uur zacht doorkoken. Roer af en toe goed door. Voeg een kwartier voor einde kooktijd de rookworst (gesneden in dunne plakjes) bij de soep. Zout en peper naar smaak toevoegen.
  4. Een plakje roggebrood is er erg lekker bij.

 

 

3
4/5
Ingrediënten voor personen
Let op! Dit recept is bedoelt voor 4 personen.
  • 400 g gedroogde spliterwten
  • 2 kruimige aardappelen
  • 1/2 knolselderij
  • 1 grote winterpeen
  • 1 grote ui
  • 2 prei stengels
  • 1 bosje bladselderij
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 rookworst
  • water
  • 1 bouillonblokje
Print
Stuur
Deel
Categorieën
menu-bars menu-close Menu Sluiten