Rijk gevulde salades met peulvruchten

Linzensalade met geitenkaas en ei

Rijk gevulde salades

Heerlijk zo’n lekkere salade vol groenten, sla en dressing, maar wat jammer dat het niet goed vult. Daar hebben wij de oplossing voor! Met een flinke hand peulvruchten door jouw salade heb je na het eten voorlopig even geen honger meer. Buiten dat je geen honger meer zult hebben is het ook nog eens heel gezond, zit het boordevol vezels en eiwitten en is het ook nog eens heel erg lekker.

Je kunt ervoor kiezen om in het weekend flink wat peulvruchten te koken en dan goed afgesloten te bewaren in de koelkast. Zo kun je iedere dag een handje peulvruchten door jouw salade of gerecht strooien.

Wil je een extra bite? Meng ze met wat olijfolie en specerijen en kruiden (bijvoorbeeld kerrie/ kurkuma/ peper/ zout) en bak ze krokant in de oven of airfryer. Strooi ze net voor het eten over de sla en genieten maar! Bekijk het recept van Ramon Brugman voor knapperige kikkererwten.

Stuur
Deel
menu-bars menu-close Menu Sluiten