Blog: 5x lekkerste recepten met linzen
Linzen pasta - Peulvruchten.nl

Blog: 5x lekkerste recepten met linzen

Linzen pasta - Peulvruchten.nl

Wil jij lekker en gevarieerd eten dan zijn linzen een heel fijn ingrediënt. Met Linzen kun je echt ontzettend veel kanten op, denk aan soep met linzen, burgers van linzen of romige spreads. Je kunt variëren in recepten, maar ook in soorten, bijvoorbeeld: rode, groene, berg of linzenmix.

Koop een zakje gedroogde linzen, bijvoorbeeld van Oogst 1. Wil je ze vaker gebruiken in 1 week, kook dan het hele zakje in 1 keer en bewaar de rest in de koelkast, maar gedroogde peulvruchten kun je geopend natuurlijk prima afgesloten in je voorraadkast bewaren. Tip: schenk ze in een pot, staat gezellig in je keuken.

1 Linzenspread:

deze spread is lekker romig en daardoor een heerlijk smeersel voor op brood of als dip bij de borrel, als lunch op brood met wat rauwkost of als tussendoortje om je rauwkost in te dippen. De spread kun je prima een tijdje afgesloten in de koelkast bewaren Aan de slag!

2 Linzenburger:

met Harissa en avocadomayo en klinkt dit nou heel ingewikkeld, bekijk dan de video die Ellen voor ons maakte. Ongelooflijk lekker en dan eet je gelijk jouw dag zonder vlees.Naar video

3 Indiase linzensoep:

een kruidige variant van deze populaire soep met gember, curry pasta en koriander. Lekker spicy voor als je wel een oppepper kunt gebruiken. Tip: neem deze soep mee in een thermoskan voor onderweg of naar je werk.  Bekijk recept

4 Linzenpasta met geroosterde paprika:

voor jouw lekkerste pasta bolognese heb je helemaal geen vlees nodig. Deze vegetarische variant is minstens net zo lekker en past prima in ”een dagje zonder vlees”  Zeker proberen!

5 Linzencurry:

bij deze curry lik je je vingers af. Serveer de curry met Naanbrood of geurige witte rijst en je wilt nooit meer anders. Recept

WAT KOOK JIJ GRAAG MET DEZE GEDROOGDE PEULVRUCHTEN?

menu-bars menu-close Menu Sluiten