We merken het allemaal in de portemonnee. Boodschappen worden duurder én dat niet alleen. Hoe we daar mee omgaan is voor iedereen anders. De één pakt vaker de fiets en de ander gaat bijvoorbeeld minder vlees eten. Maar als je dan minder vlees gaat eten, krijg je dan wel voldoende vitamines, eiwitten en vezels tot je? Wat is een goede vleesvervanger en hoe kun je dit bereiden?
Peulvruchten zijn voordelig en zeker in vergelijk tot vlees en vis. En, peulvruchten bevatten heel veel vezels, eiwitten en gezonde vitaminen waardoor je dus alsnog alles wat je nodig hebt binnenkrijgt. Daarbij ben je met peulvruchten snel verzadigd en dat betekent dus dat je sneller vol zit.
Ze zijn al voordeliger dan vlees. Een pak met blonde linzen of bruine bonen kost gemiddeld € 1,50 per 400 gram en zijn een prima alternatief voor vlees. Ze geven je goede vulling voor een verzadigd gevoel.
Toch zijn er nog extra manieren om te besparen met peulvruchten.
Je kunt peulvruchten dus toevoegen aan verschillende maaltijden en al ruim van te voren klaarmaken. Ze kunnen in een salade, zodat je de spekjes achterwege kunt laten. Ze passen goed in een curry én ook in een poké bowl kun je vis of vlees wel overslaan. Combineren met de diverse peulvruchten is dus echt een aanrader en dus echt budgetproof. Ook de diverse spreads voor op je boterham zijn echt een aanrader.
Kortom, budgetproof koken met Peulvruchten. Ja, dat kan!