Budgetproof koken met Peulvruchten
Comfortfood in de herfst

Budgetproof koken met Peulvruchten

Comfortfood in de herfst

Budgetproof koken met Peulvruchten

We merken het allemaal in de portemonnee. Boodschappen worden duurder én dat niet alleen. Hoe we daar mee omgaan is voor iedereen anders. De één pakt vaker de fiets en de ander gaat bijvoorbeeld minder vlees eten. Maar als je dan minder vlees gaat eten, krijg je dan wel voldoende vitamines, eiwitten en vezels tot je? Wat is een goede vleesvervanger en hoe kun je dit bereiden?

Over Peulvruchten

Peulvruchten zijn voordelig en zeker in vergelijk tot vlees en vis. En, peulvruchten bevatten heel veel vezels, eiwitten en gezonde vitaminen waardoor je dus alsnog alles wat je nodig hebt binnenkrijgt. Daarbij ben je met peulvruchten snel verzadigd en dat betekent dus dat je sneller vol zit.

Hoe kun je besparen met peulvruchten?

Ze zijn al voordeliger dan vlees. Een pak met blonde linzen of bruine bonen kost gemiddeld € 1,50 per 400 gram en zijn een prima alternatief voor vlees. Ze geven je goede vulling voor een verzadigd gevoel.

Toch zijn er nog extra manieren om te besparen met peulvruchten.

  1. Door ze langer te laten weken, verkort je de kooktijd (dus minder lang op gas of elektrische kookplaat);
  2. Kook een volledige zak in één keer en vries de rest met het kookvocht in. In de koelkast bewaren kan ook voor enkele dagen;
  3. Maak je eigen hummus met kikkererwten (is zeker voordeliger dan kopen in de winkel);
  4. Maak je eigen popcorn, een zak maïs is zeker te weten voordeliger dan kant-en-klare popcorn;
  5. Maak direct een maaltijd voor meerdere dagen en vries het in. Combineer het in een lekkere curry, een stamppot of soep en je hebt voedzame, heerlijke en gezonde maaltijden voor meerdere dagen;
  6. Maak knabbelnootjes van kikkererwten, lekker krokant met heerlijke kruiden.
Spicy Linzenspread - Peulvruchten.nl

Peulvruchten in alle maaltijden

Je kunt peulvruchten dus toevoegen aan verschillende maaltijden en al ruim van te voren klaarmaken. Ze kunnen in een salade, zodat je de spekjes achterwege kunt laten. Ze passen goed in een curry én ook in een poké bowl kun je vis of vlees wel overslaan. Combineren met de diverse peulvruchten is dus echt een aanrader en dus echt budgetproof. Ook de diverse spreads voor op je boterham zijn echt een aanrader.

Kortom, budgetproof koken met Peulvruchten. Ja, dat kan!

 

menu-bars menu-close Menu Sluiten