Indiaas koken met peulvruchten
Blog - Indiaas koken met peulvruchten - Peulvruchten.nl

Indiaas koken met peulvruchten

Blog - Indiaas koken met peulvruchten - Peulvruchten.nl

Het is in geen enkel deel in de wereld zo gangbaar als in Azië dat je vegetarisch eet. Dat is daar de normaalste zaak van de wereld. Het is onderdeel van de cultuur.
Het is niet voor niks dat de mensen in Azië vaak in goede gezondheid oud worden. Dat heeft niet alleen te maken met hun gedachte over het leven, maar ook zeker met de voeding. Denk maar aan tempeh of tofu in al hun vormen. Deze zijn gemaakt van sojabonen en zijn eiwitrijk. Bonen zijn in de Aziatische keuken in nog meer vormen aanwezig. Denk maar aan de Indiase keuken met linzencurry, dahl soep of paperdam. Stuk voor stuk ontzettend lekker en gezond. De Indiase keuken staat daarnaast ook bekend om het gebruik van specerijen dat zorgt voor geurige en heel smakelijke gerechten. Indiaas koken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Hieronder staan makkelijke recepten, waaronder een heerlijke Indiase linzencurry.

Om de handvatten te bieden om smakelijk en Indiaas met peulvruchten aan de slag te gaan staan hieronder enkele recepten.

1. Indiase Linzencurry

Een curry is ideaal om te maken. Je kan er namelijk van alles in doen. Bonen, linzen, bamboescheuten, kip en allerlei groentes. Het is eenvoudig, snel en heel erg lekker. En je hoeft ook echt niet je eigen currybasis te maken, er bestaan hele goede curry pasta’s die kant en klaar zijn. Dan kan je het nog sneller op tafel zetten. Recept voor Indiase linzencurry.

2. Linzendahl met rijst en komkommersalade

Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken en wordt gemaakt van peulvruchten, zoals linzen, die ontvliesd en gebroken zijn. Vervolgens worden de peulvruchten tot soep of brij gekookt samen met kruiden en specerijen, dat wordt dahl genoemd. Het gerecht wordt vaak gecombineerd met groenten en je serveert het met rijst of brood, zoals naan of roti. Recept voor linzendahl.

3. Currysoep

Weleens een currysoep gemaakt? Het is heel eenvoudig heel erg lekker. De basis van een gewone curry en een currysoep is eigenlijk hetzelfde. Dus ook hier geldt, maak niet je eigen currypasta. Haal die kant en klaar in de winkel. Er zijn vele varianten, dus genoeg om te proberen.

menu-bars menu-close Menu Sluiten