Variatie met peulvruchten voor het hele gezin
Pittige stoofpot met aubergine en kikkerewten - door Ramon Brugman

Variatie met peulvruchten voor het hele gezin

Pittige stoofpot met aubergine en kikkerewten - door Ramon Brugman

Variatie met peulvruchten voor het hele gezin

Tijd voor variatie! Het kan soms behoorlijk lastig zijn om genoeg te variëren met gerechten. Zeker wanneer je weinig tijd hebt, grijp je vaak terug naar dezelfde opties. Op zich is daar ook niets mis mee, iedereen in het gezin vindt het lekker en je hoeft er niet zo over na te denken. Maar soms heb je zin in iets anders en daarom geven wij je graag recepten voor variatie met peulvruchten voor het hele gezin.

koken voor het gezin

Gedroogde peulvruchten vs kant en klare

Wij koken graag met gedroogde peulvruchten maar we merken dat veel mensen nog vaak naar peulvruchten uit blik of uit een pot grijpen. Dat is misschien snel maar als je eenmaal gedroogde peulvruchten hebt bereid en gegeten, wil je niet anders meer! Het enige waar je rekening mee moet houden, is de tijd die je nodig hebt om gedroogde peulvruchten te weken en te koken. Dat geldt trouwens niet voor linzen, die hebben een korte kooktijd en zijn klaar voor gebruik! Als je dan toch gaat weken, week dan direct verschillende peulvruchten. Zo heb je één keer werk maar daarna kun je ze koken en in porties in de koelkast of vriezer bewaren. Dan heb je altijd kant- en klare peulvruchten zonder toevoegingen die je naar eigen wens kunt verwerken.

Peulvruchten bereiden

Lekker koken met linzen, bonen en erwten

Om meer mensen kennis te laten maken met het gemak en de smaak van gedroogde peulvruchten stuurden we een tijd geleden een mysterybox vol peulvruchten naar een aantal foodbloggers. We vroegen ze om er iets lekkers mee te maken en lieten ze daarbij vrij om te bereiden wat ze wilden en dat was een goed idee! Van een lekkere Mexicaanse bowl tot een salade en blondies, het zijn 14 veelzijdige en gevarieerde recepten geworden die we op een speciale inspiratiepagina voor je hebben verzameld! Hier vind je allemaal lekkere recepten om gevarieerd te koken voor het hele gezin.

Bekijk de recepten

Variëren met kikkererwten

3 bereidingen met kikkererwten in één gerecht? Dat kan gewoon en is bovendien hartstikke lekker. Tv-kok Ramon Brugman bereidde een heerlijk gerecht waarin hij kikkererwten op verschillende manieren bereid. Hij maakt er onder andere een knapperige topping van en romige hummus. Het hele recept is vastgelegd in de kookvideo onderaan deze pagina en natuurlijk kun je het recept ook gewoon nalezen. Peulvruchten lenen zich perfect voor verschillende bereidingswijzen en dat maakt ze juist zo veelzijdig!

3 x kikkererwten in 1 recept

Video's

We hopen dat je weer genoeg inspiratie hebt om lekker de keuken in te duiken. Laat je het ons weten als je gesmuld hebt?

menu-bars menu-close Menu Sluiten