Linzensalade met geitenkaas
Recept met linzen
Linzensalade met abrikoos en geitenkaas
Deze linzensalade met geitenkaas is een heerlijke en gezonde maaltijdsalade die je in minder dan 30 minuten op tafel zet. Linzen zijn de snelste peulvrucht in de keuken omdat je ze vooraf niet hoeft te weken. Je kunt de linzen wassen en direct koken. Deze salade is perfect als lunch, gecombineerd met brood als avondmaaltijd of mee naar school of werk. Een groot voordeel: linzen zitten vol eiwitten en zorgen voor een verzadigd gevoel zodat je er weer een tijdje tegenaan kunt. Of je nu op zoek bent naar een vegetarisch recept of een lichte avondmaaltijd. Deze linzensalade met geitenkaas past goed in het weekmenu.
Bereidingswijze
- Spoel de linzen af onder koud, stromend water voordat je ze gaat koken.
- Kook de groene linzen voor 15 tot 20 minuten. Kook ze tot de gewenste gaarheid is bereikt.
- Giet de gekookte linzen af in een vergiet en spoel ze direct na onder de koude kraan. Laat de linzen vervolgens goed uitlekken.
- Snijd intussen de komkommer, geitenkaas, noten en abrikozen in kleine stukjes. Deze zijn voor de salade.
- Maak de dressing door olijfolie, mosterd, honing en dille goed door elkaar te roeren.
- Doe de gesneden komkommer, noten en abrikozen samen met de afgekoelde groene linzen in een grote schaal en meng alles door elkaar.
- Voeg de gemengde sla en de dressing toe aan de salade en meng nogmaals.
- Verkruimel de geitenkaas en voeg deze als laatste toe als topping bovenop de salade.
Bekijk de recept video
Tip
Serveer de linzensalade met geitenkaas met vers afgebakken meergranenbrood.
Meer verrassende recepten met groene linzen
Smaakte de linzensalade met geitenkaas goed? Dat horen wij maar al te graag! Groene linzen zijn de perfecte basis voor soepen, salades en curry’s. Door de jaren heen hebben wij de lekkerste recepten met groene linzen verzameld. Onze lievelingsrecepten hebben we alvast op een rijtje gezet voor je: