Wat zijn groene linzen en hoe kook je ze?

Wat zijn groene linzen en hoe kook je ze? Groene linzen zijn de ‘huis-tuin-en-keukenlinzen’ voor soepen, stoofschotels en purees. Ze zijn groter dan rode linzen.

Linzen hoeven niet te worden geweekt, zijn goed van smaak, snel gaar en zitten boordevol vezels en eiwitten. Omdat ze geen overheersende smaak hebben, zijn ze bij uitstek geschikt als voedzame basis voor langzame koolhydraten.

Groene linzen worden lekker zacht, zijn perfect voor Midden-Oosterse gerechten en zijn lekker met gebakken uien, rijst en varkensvlees.

Weektijd: 

  • Hoeven niet geweekt te worden

Kooktijd:

  • ca. 20 minuten

Bewaren:

  • Gekoeld1-2 dagen

Smaak: Linzen hebben over het algemeen een pittige-nootachtige smaak.

Herkomst:

Toepassing: Groene linzen kunnen in curry’s, salades en soepen verwerkt worden.

Bekijk waar groene linzen bij in jou in de buurt te koop zijn.

Wil je meer lezen over linzen? Bekijk dan de nieuwsberichten of laat je inspireren via peulvruchten inspiratie.

Recepten met groene linzen

Recepten met groene linzen

Koken met groene linzen is veelzijdig en lekker. Bekijk alle recepten hier. Blijf op de hoogte van onze nieuwste recepten via Facebook, Instagram of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

menu-bars menu-close Menu Sluiten