Salades met peulvruchten – erwten, bonen en linzen

Salades met peulvruchten - erwten, bonen en linzen

 Salades met peulvruchten – erwten, bonen en linzen

Warm weer, lekker zonnetje, veel buiten, trek in iets lekkers maar geen volledige warme maaltijd…Het is tijd voor salade. Gezond, voedzaam, verkoelend en bovenal lekker. Gelukkig hoef je geen 2 x hetzelfde te eten, want als het om salade gaat dan heb je eindeloos veel keuze. 

Salade zonder honger

Een salade is niet altijd vullend. Wil je een vullende, voedzame salade als lunch of diner? Voeg dan peulvruchten toe! Erwten, bonen of linzen, dat maakt niet uit. Ze zijn 100% plantaardig, boordevol eiwitten en ook vezels. Je kunt er ook nog ei, vis of vlees aan toevoegen, maar dat hoeft niet perse.

Gedroogde peulvruchten moeten ca. 8 uur weken voor je ze kunt koken, dit vergt dus een beetje planning. Linzen kun je direct koken, laten afkoelen en toevoegen aan je salade. Eet je vaker per week peulvruchten, bewaar dan een handje na het koken en voeg deze later in de week toe aan jouw favoriete salade.

Onze favoriete salades voor de zomer

Deze salades zijn fris en vullend en daarom perfect voor lunch of diner:
Kikkererwten salade met tonijn
BBQ salade van zomergroenten en Beluga linzen
Salade van kikkererwten, appel en bleekselderij
Linzensalade met verse kruiden en mozzarella
Caesarsalade met linzen
Salade van pasta, pesto, fetakaas en kidneybonen

BBQ salade van zomergroenten en beluga linzen - Peulvruchten.nl

Extra pit met gekruide peulvruchten

Je kunt de peulvruchten koken, laten afkoelen en dan toevoegen aan je salade, maar je kunt ze ook koken, kruiden, in de oven krokant bakken en dan als laatste over je salade heen doen. De smaak en bite is dan nog lekkerder. Je kunt hiervoor verschillende bonen of erwten gebruiken, maar kikkererwten en witte bonen lenen zich hier het beste voor.

Omdat ze lekker gekruid zijn kun je ze ook zo eten, als snack bij je salade. Recept voor gekruide kikkererwten – laat in dit recept de gebakken aardappelen weg voor alleen de gekruide kikkererwten.

Peulvruchten spreads

De peulvruchten hoeven niet perse door je salade als je wel een vullende maaltijd wilt.Wat dacht je van een frisse salade en daarbij eet je een broodje, cracker of wrap met peulvruchten spreads. Zo maak je er alsnog een lekkere voedzame maaltijd van.

Waarom kiezen voor gedroogde peulvruchten?

Kiezen voor gedroogde peulvruchten heeft veel voordelen; je bepaalt zelf hoeveel je gebruikt en zet de rest weer terug in de voorraadkast, ze bevatten geen toegevoegd zout, je bepaalt je eigen bite en ze zijn ook nog eens heel goed betaalbaar. Lees ook eens het blog: ‘Gedroogde peulvruchten zijn goed voor mens, dier en milieu’.

Summary
Salades met peulvruchten - erwten, bonen en linzen
Article Name
Salades met peulvruchten - erwten, bonen en linzen
Description
Salades met peulvruchten - erwten, bonen en linzen
Author
Publisher Name
peulvruchten.nl
Publisher Logo