De winter vraagt om gerechten die je van binnenuit verwarmen en je energie geven. Stevige winterkost met peulvruchten is dan een goede basis. Peulvruchten, zoals bruine bonen, linzen, erwten en kikkererwten, zijn niet alleen voedzaam en boordevol vezels en eiwitten, maar ook nog eens veelzijdig en betaalbaar. Ze vormen de perfecte basis voor allerlei winterse maaltijden, van traditionele Hollandse stamppotten tot internationale stoofschotels en hartverwarmende soepen. Op deze pagina ontdek je inspiratie en recepten voor heerlijke winterkost met peulvruchten, perfect voor koude dagen.
Waarom peulvruchten in de winter?
Geniet van heerlijke winterse gerechten met peulvruchten! Na een dag hard werken of lekker buiten te zijn geweest, smaakt zo’n bord stevige winterkost extra goed!
Soepen met peulvruchten zijn ideaal als lichte maaltijd, lunch of als voorgerecht. Niet alleen de klassieke snert en bruine bonensoep zijn heerlijk, maar ook linzensoep en andere variaties zijn super smaakvol!