Moederdag recepten met peulvruchten

blondies met chocolate chips

Nog even en dan staat moederdag alweer voor de deur. De dag om je moeder, zus, vriendin, buurvrouw of jezelf in de watten te leggen en wat is nou lekkerder dan heerlijk homemade gebak? Dit jaar is het tijd voor wat anders want wij hebben de lekkerste bakrecepten op basis van peulvruchten voor je verzameld. Je bent misschien nog niet gewend om bonen, erwten of linzen te gebruiken als basis voor je taart, cake of brownies maar we weten zeker dat je verrast zult zijn door de smaak.

Bakken op basis van peulvruchten is helemaal niet moeilijk. Bijkomstig voordeel is dat veel baksels daardoor lactosevrij, glutenvrij of helemaal vegan zijn. Zo kan iedereen ervan genieten! Gebak op basis van peulvruchten is bovendien een stuk voedzamer dan gebak met snelle koolhydraten. Je eet er dus automatisch minder van omdat je eerder verzadigd bent. Bewust genieten doe je dus ook op deze manier!

Natuurlijk eet de liefste moeder op moederdag niet alleen maar zoetigheid maar gelukkig vind je ook andere heerlijke inspiratie met peulvruchten op de site. Zoals de allerlekkerste lenterecepten of smakelijke salades. Hoe dan ook: zet je moeder vooral goed in het zonnetje! Daarom hebben we ook nog een leuke winactie bedacht voor de liefste moeders. Bekijk hier hoe je mee doet. Fijne moederdag!

Stuur
Deel
menu-bars menu-close Menu Sluiten