Bespaar tijd met een foodprep

Bespaar tijd met een foodprep

Wat is foodpreppen?

De werkweek is meestal vol. Met werk, kinderen die naar school moeten, sporten, sport van de kinderen, sociale afspraken… En dan moet er ook nog gekookt worden op de meest onmogelijke tijden. Gezond en gevarieerd eten schiet er dan nog wel eens bij in. Maar dat hoeft helemaal niet als je het slim aanpakt. Heb je weleens van foodpreppen gehoord?

Foodpreppen of mealpreppen is het in één keer voorbereiden van meerdere maaltijden tegelijk. Dit kan voor een aantal dagen of zelfs voor een hele week. Met slim inkopen en koken uit je voorraadkast staat niets jou in de weg om in minder tijd meerdere gerechten te bereiden voor het hele gezin. Zo zorg je ervoor dat je na een drukke dag eenvoudig je eten kunt opwarmen en niet grijpt naar snacks of junkfood. Ideaal ook voor de dagen waarop je sport want je kunt eten wanneer het jou uitkomt!

 

 

Hoe bereid je een foodprep voor?

Bij het voorbereiden van een foodprep is het belangrijk om rekening te houden met het eetmoment en waar je bent tijdens de maaltijd. Moet je gerecht bijvoorbeeld koud ook lekker zijn? Moet je het snel kunnen eten? Heb je bestek nodig etc? Dit zijn allemaal vragen waar je over na moet denken. Daarnaast wil je dat een maaltijd voedzaam is en dat je zowel koolhydraten, eiwitten en vetten binnenkrijgt voor een goede balans. Peulvruchten zoals bonen, erwten en linzen kun je natuurlijk perfect verwerken in diverse gerechten. Ze leveren eiwitten, vitamines en mineralen en bevatten veel vezels. Dat zorgt voor een verzadigd gevoel. Lees meer over de gezondheidsvoordelen van peulvruchten in het blog: sportief met peulvruchten.

Sportief met peulvruchten

Peulvruchten klaar voor gebruik

Het bereiden van bonen, erwten en linzen is niet moeilijk maar je moet er wat tijd voor vrijmaken. Het is het makkelijkst om in één keer meerdere soorten peulvruchten te bereiden en vervolgens in de koelkast of vriezer te bewaren zodat je altijd jouw favoriete peulvruchten klaar hebt voor gebruik. De peulvruchten zijn dan al geweekt en gekookt dus klaar voor gebruik wat je op het moment zelf enorm veel tijd scheelt!

In onze blog: het bereiden van peulvruchten lees je alles over het weken, koken en bewaren van peulvruchten zoals erwten, bonen en linzen.

Bereiden van bonen, erwten en linzen

Video's

We hopen dat je weer genoeg inspiratie hebt om lekker de keuken in te duiken. Laat je het ons weten als je gesmuld hebt?

menu-bars menu-close Menu Sluiten