Sportief met peulvruchten

Sportief met peulvruchten

Ik sport op peulvruchten

Van meer bewegen word je blij! Of je nu kiest voor een flinke wandeling, mooie fietstocht, een zumba les of voor een pittige krachttraining: er is voor ieder wat wils. Zolang je maar beweegt, blijf je fit en gezond. Het maakt je hoofd leeg en zorgt voor meer energie. Maar trainen kost ook energie en kracht en dan moet je dat met de juiste voeding weer aanvullen. We vertellen je graag waarom peulvruchten perfect zijn om weer op krachten te komen!

 

 

 

Genoeg energie met bonen, erwten en linzen

Peulvruchten zitten boordevol eiwitten en vitamines. Het eiwit in peulvruchten is volwaardig en daarom is het tegelijk een perfecte vervanger van vlees. Plantaardige eiwitten zijn bovendien makkelijker verteerbaar en duurzamer. Ook bevatten ze langzame koolhydraten wat zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Je krijgt niet ineens een boost om daarna weer in te zakken, nee, de energie wordt gelijkmatig verdeeld en het effect houdt langer aan dan bij snelle koolhydraten uit wit brood of pasta. Ze zijn vetarm en bevatten ook veel mineralen. In dit overzicht zie je wat voor voordelen peulvruchten allemaal hebben. Kortom: een prima basis voor jouw sportieve leven!

de gezondheidsvoordelen van peulvruchten
week up wekker

Altijd een voorraadje peulvruchten klaar

Voldoende energie halen uit je voeding is niet altijd even makkelijk. Ons lijf vraagt namelijk vaker om snelle suikers en koolhydraten dan om de verantwoorde keuzes. Wanneer je trek hebt en je merkt dat je nog je bonen of kikkererwten moet weken, schiet dat niet op. Daarom is het handig om altijd wat geweekte en gekookte bonen, erwten en linzen op voorraad te hebben. Je kunt ze een aantal dagen bewaren in de koelkast of invriezen. Zo grijp je nooit mis wanneer jij een gezonde, voedzame maaltijd op tafel wilt zetten! Zet jouw week-up wekker op een vast moment in de week en maak jouw voorraadje peulvruchten klaar. Lees vooral ons nieuwsbericht over koken uit je voorraadkast voor meer handige tips voor een goede basis in huis.

Koken uit je voorraadkast

Moederdag lekkers met peulvruchten

Met moederdag voor de deur wil je je moeder, vriendin, oma of buurvrouw misschien ook wel verrassen met wat lekkers! Deze dag is immers bedoeld om alle moeders speciaal in het zonnetje te zetten. Maar lekker hoeft niet altijd ongezond te zijn! Bak eens wat lekkers met peulvruchten en je hebt een heerlijke traktatie zonder snelle koolhydraten en geraffineerde suikers. Prima als tussendoortje en ook voor wat extra energie na het sporten.

Speciaal voor de liefste moeders hebben we een mooie winactie bedacht. Doe mee op onze Facebookpagina en win één van de leuke pakketten!

Video's

We hopen dat je weer genoeg inspiratie hebt om lekker de keuken in te duiken. Laat je het ons weten als je gesmuld hebt?

menu-bars menu-close Menu Sluiten