De Mexicaanse keuken voor jong en oud
Volkoren wrap met bruine bonen en doperwtjes - Peulvruchten.nl

De Mexicaanse keuken voor jong en oud

Volkoren wrap met bruine bonen en doperwtjes - Peulvruchten.nl

Makkelijke Mexicaanse gerechten met Peulvruchten

Echt Mexicaans eten is misschien wel makkelijker dan wij denken. Lekker spicy met heerlijke kruiden, rode en groene pepers en vooral veel mais, bonen, avocado’s, nacho’s en tortilla’s. Door de combinatie van deze ingrediënten kun je al een Mexicaanse maaltijd op tafel zetten. En als je dan toch bezig bent, voeg er  peulvruchten aan toe. Dan ben je echt gezond bezig.

Mexicaans en vegetarisch?

Wij Hollanders denken vaak dat Mexicaans eten vol zit met gekruid gehakt en ander vlees, maar juist in Mexico (een land dat bijna 50 x groter is dan ons kikkerlandje) zijn er zoveel verschillende specialiteiten met en zonder vlees dat je dus ook heerlijke vegetarische maaltijden kunt maken.

Mexicaanse specialiteiten

Specialiteiten vanuit Mexico die wij graag ook eten in Nederland zijn onder andere de tortillawraps gemaakt van maismeel. Deze worden gevuld met lekkere groenten, een beetje kruiden en worden lekker door eventjes in de oven te leggen met een vleugje kaas. Ook zijn wraps de volgende dag als koud lunchgerecht heel lekker én zelfs in plakjes bij de borrel.

Een andere favoriet zijn de nacho’s. Lekker uit de oven met een topping van hete pepers, tomaat en kaas met een lekkere guacamole dip. En dit is dus zeker een aanrader bij de borrel.

Wij hebben veel Mexicaanse recepten die zeker de moeite waard zijn om te proberen en die je makkelijk en snel kunt integreren in je eetpatroon. Denk aan mini burritos met kip die voor iedereen lekker zijn of een wrap met bruine bonen en doperwten.

 

Bekijk alle recepten

Eten voor iedereen

Peulvruchten zijn echte eiwitbommetjes en zitten boordevol goede vezels. Ze zouden prima als vleesvervanger kunnen door de belangrijke voedingsstoffen die zijn toegevoegd. Omdat ze dus enorm gezond zijn, vinden wij het belangrijk dat ze langzaamaan worden toegevoegd aan lekkere maaltijden. Zorg ervoor dat ze altijd in je voorraadkast aanwezig zijn.

Maar hoe pak je dat aan?

Simpel, begin klein! Als je steeds kleine stapjes neemt in het toevoegen en vervangen van peulvruchten, is de kans groot dat de rest van je gezin het niet eens merk en je ze stiekem toch een gezondere maaltijd geeft.

Favoriete Mexicaanse recepten voor jong en oud

Wij hebben wat lekkere recepten die bij ons favoriet zijn. Gevarieerd, makkelijk klaar te maken en als je voor linzen kiest, is de bereidingstijd lekker kort en zit je lekker snel aan tafel.

Uiteraard zijn er ook peulvruchten met een langere voorbereidingstijd, ook dan weten wij zeker dat je jouw gezin een plezier gaat doen met een lekkere maaltijd.

Met al deze tips kan het niet anders dan dat je, net als wij, lekker gaat genieten van peulvruchten als dat wij doen.

Welke peulvruchten zijn er?

Eet smakelijk

We hopen dat je genoeg inspiratie hebt om gezondere en bewustere keuzes te maken en de keuken. Maak mooie gerechten met Peulvruchten!  Laat je het ons weten als je gesmuld hebt?

menu-bars menu-close Menu Sluiten