Hapjes en feestgerechten met peulvruchten
Pannekoekjes van witte bonen met zomerse pesto - Peulvruchten.nl

Hapjes en feestgerechten met peulvruchten

Pannekoekjes van witte bonen met zomerse pesto - Peulvruchten.nl

Hapjes en feestgerechten voor een gezellige decembermaand

Het is weer zover! De feestelijke decembermaand is aangebroken, de eerste kerstversieringen zijn al van zolder gehaald en het menu voor de feestdagen wordt alvast doorgesproken. Lekker eten is toch onlosmakelijk verbonden aan de feestdagen en geef ons eens ongelijk want iedereen houdt toch van lekker genieten? De lekkerste hapjes en feestgerechten met peulvruchten maken de gezellige dagen compleet.

Een borrelplank vol lekkere smeersels of een feestelijk gerecht.
Hapjes met peulvruchten als basis zijn alles behalve saai. je kunt bijvoorbeeld een hele borrelplank vullen met allerlei lekkere smeersels op basis van peulvruchten. Of maak eens popcorn in verschillende smaken als feestelijke snack. Natuurlijk hoeft het niet alleen bij hapjes te blijven want er zijn ook genoeg feestelijke recepten met deze smaakbommetjes te bedenken, zoals deze salade met zwarte bonen, kogelbiefstuk en gegrilde courgette.

Kortom, er is voor ieder wat wils in deze mooiste maand van het jaar!

Lekker genieten met hapjes en feestgerechten met peulvruchten

Wanneer kies jij voor iets lekkers met peulvruchten? Misschien heb je wel trek in een dip tijdens pakjesavond, wil je een lekker gerecht eten met kerst en knal je het jaar uit met schalen vol popcorn! Het is niet moeilijk om te genieten van verschillende gerechten op basis van peulvruchten. Met zoveel verschillende soorten kun je volop variëren en maak je steeds iets anders. Hapjes en feestgerechten met peulvruchten zijn ideaal te combineren met elkaar. Of het nu een heerlijke soep is om mee te starten, een lekker hoofdgerecht of zelfs een zoete afsluiter, je kunt het allemaal met bonen, erwten of linzen maken! Natuurlijk geven wij je voldoende inspiratie voor de feestdagen.

Dip van hüttenkäse, munt en erwten

Deze dip heeft een heerlijke frisse kleur én smaak! Serveer de dip met vers stokbrood of knapperige toastjes tijdens de borrel of als voorgerechtje. Ook bij een kom warme soep doet ‘ie het goed!

No-meatloaf met linzen en noten

Dat je zonder vlees ook heel feestelijk kunt eten, bewijst deze no-meatloaf met linzen wel. Bovendien heb je gelijk voldoende voor meer mensen! Dit is een mooi gerecht voor een feestelijk buffet.

Kerriepopcorn

Hoe lekker is dit? Een schaal vers gepofte popcorn met kerrie! Een ideale combi op een goed gevulde borrelplank met andere hapjes erbij. En bovendien in een handomdraai gemaakt.

Pannenkoekjes met pesto

Heerlijke feestelijke pannenkoekjes voor op een buffet. De pesto is gemaakt van zonnebloempitten. Pijnboompitten zijn soms kostbaar en niet altijd in je voorraadkast. Maar je kan elke noot gebruiken die je eventueel lekker vindt en op voorraad hebt. Rooster de noten of pitten altijd wel even aan in je koekenpan, dat geeft super veel smaak!

Een kom warme erwtensoep mag tijdens de feestdagen natuurlijk niet ontbreken. Bekijk de video van Petra en zet in een handomdraai een ouderwets lekkere soep op tafel.

menu-bars menu-close Menu Sluiten