De herfst heeft zijn intrede gedaan. Spontaan krijg je dan trek in warme gerechten die lekker en voedzaam zijn. Tijd voor comfortfood. Waren het vooral lichte, frisse maaltijden die de afgelopen maanden op tafel kwamen, nu is het weer tijd voor soepen, ovengerechten en hartige taarten. ’s Avonds mogen de lampen alweer aan en gezellig tafelen met lekker verwarmend eten is dan extra fijn! Kaarsjes aan en genieten maar! Om je te inspireren zetten we in deze blog 5 x de lekkerste herfstrecepten met peulvruchten voor je op een rij.
Met peulvruchten tover je de lekkerste maaltijden op tafel. Gedroogde peulvruchten hebben een langere garingstijd dus ze kunnen perfect in een stoofschotel. Bovendien is het een goede vleesvervanger en geeft het body aan je gerecht. Peulvruchten zijn officieel gezond verklaard én ze lenen zich uitstekend voor heel veel lekkere variaties. Met verschillende soorten erwten, bonen en linzen kun je alle kanten op en zijn ze inzetbaar in tal van verschillende keukens. Zorg er daarom voor dat je altijd gedroogde peulvruchten in huis hebt, bekijk waar de gedroogde peulvruchten bij jou in de buurt te koop zijn. Ze blijven lang goed en ze zijn nog eens budgetproof ook. Hieronder vind je 5 verschillende herfstrecepten voor elk moment. Welke ga jij als eerste maken?
Supersnelle bonenschotel
De vakantie is voorbij, de scholen zijn weer volop begonnen en het is vaak een gehaast om eten op tafel te krijgen. Deze supersnelle bonenschotel is voedzaam en staat in 15 minuten op tafel! Houd er wel rekening mee dat je de bonen van tevoren moet koken. Als je dit een dag van tevoren doet, grijp je nooit mis!
Salade van pompoen en linzen
Salades kun je het hele jaar door eten. Deze lekkere variant zit bomvol groenten en is door de toevoeging van appel net even wat frisser. Je kunt deze salade van pompoen en linzen een paar dagen goed houden in de koelkast waardoor het ook een ideaal lunchgerecht is.
Hollandse romige kievitsbonenschotel met prei
Een stoofschotel is toch echt wel één van de lekkerste dingen om te eten als het buiten guur en nat is. Lekker opwarmen doe je dan met zo’n dampend bord vol Hollandse romige kievitsbonenschotel met prei die je bovendien op een eenvoudige manier ombuigt naar een vega / vegan maaltijd.
Soep van grauwe erwt met knolselderij en gouden ui
Een lekkere soep mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje met 5 x de lekkerste herfstrecepten met peulvruchten. Deze soep van grauwe erwt met knolselderij en gouden ui is lekker al maaltijd maar ook als lunch of opkikker halverwege de middag!
Bananenbrood van kikkererwtenmeel
Bakken met peulvruchten kan heel goed! Door gebruik te maken van kikkererwtenmeel heb je het voordeel van langzame koolhydraten wat zorgt voor minder schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Maar je eet dit bananenbrood van kikkererwtenmeel natuurlijk vooral omdat het erg lekker is!