Waarom linzen niet mogen ontbreken in voorraadkast
Alles over linzen - Peulvruchten.nl

Waarom linzen niet mogen ontbreken in voorraadkast

Alles over linzen - Peulvruchten.nl

Weet jij waarom linzen niet mogen ontbreken in jouw voorraadkast?

Ze zijn er in verschillende kleuren en allemaal even lekker: linzen. En dit is waarom ze niet mogen ontbreken in jouw voorraadkast!

Linzen zijn:

1. voedzaam, duurzaam en zonder toevoegingen
2. snel klaar en makkelijk in gebruik
3. veelzijdig
4. budgetproof

We gaan steeds bewuster eten in Nederland. We kiezen vaker voor producten waarvan we weten dat ze onbewerkt zijn en waar ze vandaan komen. Ook wordt er steeds vaker vegetarisch gegeten. Het zijn goede ontwikkelingen, maar het is dan wel belangrijk dat je goed eet zodat je aan je voedingsstoffen komt. Wanneer je peulvruchten omarmt, sla je meerdere vliegen in één klap!

Linzen zijn voedzaam en zonder toevoegingen.

Linzen zijn voedzaam. Hoewel klein van stuk, bevatten ze veel eiwitten. Dat maakt ze een perfecte vervanger van vlees. Daarnaast is het een puur natuurlijk product. Een verpakking linzen bevat alleen linzen, geen smaakmakers, zout of andere toevoegingen. Zo weet jij precies wat er in je maaltijd gaat en je kunt zelf de smaak bepalen. Kies uit rode linzen, bruine berglinzen, groene linzen of een linzenmix. In het blog over rode linzen gaan we nog dieper in op de gezondheidsvoordelen. Naast gezond, zijn linzen ook nog eens duurzaam. Ze zijn makkelijk te verbouwen, de opbrengst per vierkante meter is hoog en omdat ze gedroogd worden, is het vervoer ook nog eens makkelijk. Extra voordelen dus. Linzen zijn snel klaar en makkelijk in gebruik.

Linzen hebben een korte bereidingstijd

Welke groenten zijn er nog meer in 5 – 8 minuten klaar? De veelzijdige linzen steken er met kop en schouders bovenuit qua kooktijd. Hoewel het peulvruchten zijn en linzen vooral gedroogd verkocht worden, is vooraf weken niet nodig. Ze zijn, op een korte douche na, altijd klaar voor gebruik. Afhankelijk van de soort kun je ze bijvoorbeeld direct met soep meekoken of voeg ze na het koken toe aan een gerecht. Decoreer bijvoorbeeld eens een salade met rode linzen! Gebruik wel voldoende water bij het koken want ze nemen veel water op. 2 à 3 keer zoveel water is geen overbodige luxe. Per persoon heb je zo’n 50 à 60 gram linzen nodig.

Linzen zijn veelzijdig

Stoofschotels, salades, pasta, soep, als vulling, als dip, burgers…. linzen kun je zelfs in zoete gerechten gebruiken. Ze zijn vrij neutraal van smaak en daardoor in veel recepten te gebruiken. In Frankrijk worden linzen nog wel eens het kaviaar van de armen genoemd, vooral vanwege de kleur en vorm van de Franse berglinzen maar wij vinden het gewoon groentenkaviaar! Zo’n veelzijdige peulvrucht verdient een prominente plek in iedere voorraadkast. Een bekend gerecht met linzen is Dal (ook wel Dahl), een stoofschotel uit India maar ook linzensoep is bij velen favoriet.

Natuurlijk vind je op Peulvruchten.nl volop inspiratie voor heerlijke recepten met linzen. We zetten er een paar op een rij:
Linzensalade met verse kruiden en buffelmozzarella
Groene linzentaart met kokos en kaneel
Pasta linzen bolognese
Dal met rijst en komkommersalade
Linzensoep met kookroom

Linzen zijn budgetproof

Als we je nog niet overtuigd hebben met de andere 3 redenen waarom linzen niet mogen ontbreken in je voorraadkast dan is de laatste reden mooi meegenomen! Linzen zijn namelijk heel lief voor je portemonnee. Voor € 1,49 à € 1,99 heb je een zak van 500 gram waar je dus 10 porties uithaalt. Bovendien kun je ze prima inzetten als vleesvervangers dus dat scheelt behoorlijk in kosten.
Zo zie je maar, deze 4 x waarom linzen niet mogen ontbreken in je voorraadkast zijn niet de minste: gezond, veelzijdig, duurzaam en goedkoop. Maar laten we de belangrijkste niet vergeten: linzen zijn gewoon ontzettend lekker!

menu-bars menu-close Menu Sluiten