Wat is linzenmix en hoe kook je ze?
Wat is de Italiaanse linzenmix en hoe kook je het? Met deze kleurrijke Italiaanse linzenmix, bestaande uit; groene linzen, bruine linzen, rode linzen en beluga linzen, kun je alle kanten op. Toevoegen aan een wrap, salade of wokschotel en je maakt er niet alleen een gezonde, maar ook een heel kleurrijke maaltijd van.
Weektijd:
- Hoeven niet geweekt te worden
Kooktijd:
- ca. 20 minuten
Bewaren:
- Gekoeld1-2 dagen
- Diepvries3 maanden
Smaak: Linzen hebben over het algemeen een pittige-nootachtige smaak.
Toepassing: de linzenmix wordt vooral verwerkt in curry’s en salades.
Linzen zijn een goede bron voor eiwitten en vezels en zijn daarom een goede keuze voor in je voedingspatroon. Ook zijn ze makkelijk te verwerken in verschillende recepten en hoef je ze niet te weken.
Bekijk waar de linzenmix bij in jou in de buurt te koop is.
Wil je meer lezen over linzen? Bekijk dan de nieuwsberichten of laat je inspireren via peulvruchten inspiratie.