Wat zijn beluga linzen en hoe kook je ze?

Wat zijn Beluga linzen en hoe kook je ze?

Beluga linzen worden ook wel de zwarte linzen genoemd in de volksmond. Deze linzen zijn relatief klein en hebben een korte kooktijd. Ze zijn rijk aan eiwitten en toepasbaar in salades en gerechten.

Beluga linzen hoef je niet te weken en zijn een bron van vezels en eiwitten. Tijdens het koken behouden de linzen hun structuur en kleur. De linzen zijn toepasbaar in salades, couscous en te serveren op toastjes. Door de hoge voedingswaarde zijn ze uitermate geschikt voor vegetariërs.

Weektijd:

  • Hoeven niet geweekt te worden

Kooktijd:

  • 20 minuten

Bewaren:

  • Gekoeld: 1 -2 dagen
  • In de vriezer: 3 maanden

Smaak: Beluga-linzen hebben een stevige consistentie en een fijne en aardse smaak.

Herkomst: Canada

Toepassing: Beluga-linzen kunnen gekookt worden in bouillon, water of rode wijn. Ze gaan goed samen met de smaak van rode wijn en verkleuren niet. De linzen zijn zeer geschikt om te mengen door salades.

Bekijk waar beluga linzen bij jou in de buurt te koop zijn.

Wil je meer lezen over  beluga linzen? Bekijk dan de nieuwsberichten of laat je inspireren via peulvruchten inspiratie.

 

Recepten met beluga linzen

Koken met beluga linzen is veelzijdig en lekker. Bekijk alle recepten hier. Blijf op de hoogte van onze nieuwste recepten via Facebook, Instagram of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

menu-bars menu-close Menu Sluiten