Klassieke gerechten om van te smullen

klassieke gerechten om van te smullen

Klassiekers zijn niet voor niks klassiekers! Ze zijn altijd goed, als we even geen inspiratie meer hebben, kunnen we er op terugvallen én je kunt er goed mee variëren. Nou maken we klassiekers vaak volgens het originele recept maar soms voegen we graag wat extra peulvruchten toe om het nog lekkerder te maken of voedzamer. Ook kun je bonen, erwten en linzen perfect als vleesvervanger gebruiken dus dan maak je een vegetarische variant van een klassieker. Mogelijkheden genoeg dus!

Wij maken bijvoorbeeld graag een lekkere pasta bolognese maar dan met linzen in plaats van gehakt voor een vega versie. Of we bakken een bananenbrood met kikkererwtenmeel in plaats van alleen maar met bloem. Natuurlijk zijn er ook klassiekers die geen enkele toevoeging nodig hebben zoals hummus! Maar ook daarbij kun je variëren met je favoriete smaakmakers. En wat denk je van een verrukkelijke salade caprese die door de toevoeging van linzen ineens een stuk voedzamer wordt!

Deze klassieke gerechten om van te smullen hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn al heerlijk zoals ze zijn maar ze vormen ook een goed uitgangspunt voor nog meer lekkere gerechten!

Stuur
Deel
menu-bars menu-close Menu Sluiten