Lekker vegetarisch eten met bonen, erwten en linzen
snelle bonenschotel

Lekker vegetarisch eten met bonen, erwten en linzen

snelle bonenschotel

Vegetarisch eten

Was het 10 jaar geleden nog bijzonder als iemand in je omgeving vegetarisch at, tegenwoordig is vegetarisch eten veel normaler. Er zijn veel meer mensen die steeds wat vaker het vlees of de vis laten staan, de flexitariërs. We hebben ontdekt dat we nog steeds heerlijk kunnen eten als we vegetarisch eten en met alle nieuwe producten die tegenwoordig verkrijgbaar zijn plus een ontzettend groot aanbod van verse groenten, is het helemaal niet nodig om eenzijdig te eten. Wanneer je ook nog eens peulvruchten integreert in je eetpatroon, zit je helemaal goed! Lekker vegetarisch eten met bonen, erwten en linzen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Vegetarische recepten

Tips om vegetarisch te eten

Wanneer je nooit vegetarisch eet en het lastig vindt om daarmee te beginnen dan is het slim om kleine veranderingen toe te passen. Zo blijf je dicht bij wat je gewend bent en is het ook niet heel ingewikkeld om ineens andere producten te kopen tijdens het boodschappen doen. Vervang eens een keer het gehakt in je pastasaus door linzen. Of gebruik kikkererwten in plaats van croutons door je salade. Het zijn kleine dingen die al veel resultaat op kunnen leveren. In onze maandelijkse nieuwsbrief geven we ook altijd tips voor een slimme foodswap. Je kunt je hier gratis aanmelden voor de nieuwsbrief.

Lekker vegetarisch eten met bonen, erwten en linzen

Het hele jaar door kun je lekker eten met vegetarische gerechten op basis van peulvruchten. Erwten, kikkererwten, bonen en linzen zijn voedzaam, gezond en budgetproof. Bovendien zitten ze boordevol gezonde voedingsstoffen die bijdragen aan een gezond en energiek leven. Of je nu gaat barbecueën, lekker wil lunchen of houdt van iets zoets bij de koffie. Peulvruchten zijn super veelzijdig en op onze receptenpagina vind je dan ook allerlei vegetarische recepten voor elk moment!

Recepten

Waarom zijn peulvruchten zo gezond?

Bonen, erwten en linzen zijn perfecte vleesvervangers! Daarnaast zijn ze ook nog eens heel erg gezond. We schreven er al eerder over dus daarom nog even op een rijtje welke nieuwsberichten je erop na kunt slaan om meer te lezen over de voordelen van het eten van peulvruchten:

menu-bars menu-close Menu Sluiten