Peulvruchten bij de barbecue – burgers, spreads en salades

Peulvruchten bij de barbecue – burgers, spreads en salades

Met de mooie en warme dagen op komst kan de barbecue weer uit de schuur. Lekker buiten koken en buiten eten. Genieten van heerlijk en eerlijke gerechten bereid boven het smeulende houtskool. Wij zijn er weer helemaal klaar voor en hebben de lekkerste peulvruchten gerechtjes voor bij de barbecue voor jou verzameld zoals: burgers, bijgerechten, salades en spreads.

Peulvruchten bij de barbecue

Het barbecue seizoen is alweer begonnen en de buitenkeukens zijn geopend. Bij een barbecue denk je gelijk aan vlees, maar als je vaker gaat barbecueën is het fijn om te variëren in je gerechten.
Het leukst is om dingen zelf te maken voor op de barbecue, in plaats van kant en klare producten van de supermarkt en is vaak nog lekkerder ook.
Ga dit seizoen voor een variatie tussen vlees, vis en vegetarisch en serveer bij de barbecue diverse smeersels en salades.

Vegetarisch kan in de vorm van vleesvervangers, meer groenten zoals tomaat en courgette of maak een gerecht met linzen. Niet alleen lekker als afwisseling, maar ook een prima alternatief als er vegetarische eters komen voor de barbecue.

Barbecue bijgerechten

Iets lekkers met peulvruchten hoeft niet perse op de barbecue, maar kan ook als bijgerecht. Denk aan peulvruchten gerechtjes op basis van erwten, bonen of linzen en bereid hiermee bijvoorbeeld een frisse salade, pannenkoekjes met witte bonen of een aardappelschotel met kikkererwten.

Peulvruchten spreads

Een lekker krokant afgebakken brood of stokbrood kan natuurlijk niet ontbreken bij jouw barbecue. Heerlijk met een beetje kruidenboter of roomkaas, maar nog lekkerder met jouw eigengemaakte humus of frisse erwtenspread.

Waarom kiezen voor gedroogde peulvruchten?

Kiezen voor gedroogde peulvruchten heeft veel voordelen; je bepaalt zelf hoeveel je gebruikt en zet de rest weer terug in de voorraadkast, ze bevatten geen toegevoegd zout, je bepaalt je eigen bite en ze zijn ook nog eens heel goed betaalbaar.

Salades voor bij de barbecue

Wat mag er bij een goede barbecue echt niet ontbreken? Juist, een goed gevulde frisse salade. Een salade waar ook peulvruchten in verwerkt zijn is voedzaam en lekker. Een perfecte aanvulling op de gerechtjes die op de barbecue bereid worden.

Salades met peulvruchten:

menu-bars menu-close Menu Sluiten