Wat zijn groene erwten en hoe kook je ze?
Wat zijn groene erwten voor soort erwten en hoe kook je ze? Groene erwten zijn gerijpte erwten als ze uit de verdroogde peulen worden gedopt. Daarna worden ze gedroogd en ontdaan van de huid. Splitwerten smaken meliger dan doperwten en geven daarom dikheid aan een gerecht. Met erwten kun je heerlijke eiwitrijke gerechten maken. Ze moeten in tegenstelling tot spliterwten, en gehalveerde doperwten zonder vliesje, wel eerst geweekt worden.
Bekijk onder aan de pagina de recepten met groene erwten. Romige erwtenschotel van Joke Boon is onze favoriet.
Wil je gelijk aan de slag? Kijk dan ook even waar deze erwten bij jou in de buurt te koop zijn.
Weektijd:
- Koud8-12 uur
- Warm3 uur
Kooktijd:
- Koudca. 1 uur
- Warmca. 40-60 minuten
Bewaren:
- Gekoeld1-2 dagen
- Diepvries3 maanden
Smaak:
groene erwten hebben een zoete smaak
Herkomst:
Toepassing:
Groene erwten kunnen los gegeten worden maar ook worden verwerkt in pastasauzen, risotto’ s, groente-quiches, boerenommeletten, salades en bijgerechten.
Bekijk waar je groene erwten bij in jou in de buurt te koop zijn.
Wil je meer lezen over bonen? Bekijk dan de nieuwsberichten of laat je inspireren via peulvruchten inspiratie.