Comfortfood in de herfsttijd
 

Comfortfood in de herfsttijd

 

Comfortfood in de herfsttijd

De donkere dagen zijn weer aangebroken en de dagen zijn korter. Wij maken het knus in huis. In de herfst en de winter zijn we meer thuis en extra gezelligheid is altijd welkom. Steek de kaarsjes aan en maak de meest ultieme, hartverwarmende maaltijden! De herfsttijd is vaak de tijd van comfort food waarbij de stoofschotels en maaltijdsoepen een fijne opwarmer zijn en ook de ovengerechten met peulvruchten zijn een echte aanrader. We kiezen voor bereidingen op authentieke wijze zoals een ecostoof of hooimadam, waarin je je gerechten low en slow laat garen zodat lekker eten ook nog eens budgetproof is! Kies voor bonen, linzen of erwten en maak talloze gerechten die voedzaam en gezond zijn. Wij hebben de lekkerste recepten voor je die je op weg helpen om extra te genieten.

Per seizoen jouw recept zoeken

Wist je al dat je op onze website kunt zoeken op recepten? Je kunt ook per seizoen zoeken. Dat is superhandig omdat je dan ook gerechten krijgt met de ingrediënten van dit seizoen. Je krijgt zo een hele lijst met gerechten die perfect passen in de herfst en winter en kies je niet eerst voor het soort peulvrucht, maar krijg je voldoende seizoens-inspiratie. Zo vind je hier recepten die aansluiten bij kouder weer en die extra voedzaam zijn om je warm te houden.

Herfstrecepten

Top 5 berichten en recepten met linzen

Bij comfortfood denk je wellicht aan gerechten die lang moeten pruttelen of koken. Dat is niet altijd gewenst, maar je wilt wel genieten van comfortfood! Gelukkig kun je met linzen heel snel een geweldige maaltijd op tafel zetten die aan al jouw eisen voldoet. Deze kleine krachtpatsertjes hoef je niet te weken en ze zijn heel snel gaar! Zo zet je binnen een half uur dus een heerlijk gerecht op tafel om van te smullen! Linzen passen perfect in een duurzame kookstijl en zijn, naast heel gezond, ook nog eens goedkoop. Hieronder hebben wij al onze top 5 berichten en recepten met linzen verzameld en via de knop ga je naar nog meer linzengerechten. Lekker linzen eten dus!

Slim koken

De comfort food gerechten hebben meer bereidingstijd nodig omdat de smaken goed in moeten trekken om het gerecht extra lekker te maken. Het is dus slim om rekening te houden met de weektijd én de bereidingstijd. Wij geven je daarom een slimme tip: week de peulvruchten één keer per week, kook ze in één keer en bewaar ze dan in de koelkast (enkele dagen) of in de vriezer (tot 3 maanden). Hierdoor kun je dus sneller beginnen met jouw recept en verkort je de bereidingstijd aanzienlijk. Het is misschien even wennen, maar als het eenmaal in je systeem zit, grijp je nooit meer mis. Bovendien bespaart het energiekosten door het bereiden van een grote hoeveelheid in één keer.

Onze favoriete peulvrucht recepten in de herfst

Wij zijn gek op de herfst en dan met name door de heerlijke gerechten die je lekker warm houden. Onze favoriete peulvruchtenrecepten die op ieder moment van de week goed smaken, delen we graag met je. Wij zijn fan van de bonenburgers, die je na bereiden ook makkelijk kunt invriezen. Zo heb je maar één keer het werk voor meerdere keren smullen! Voor de lunch is de linzensalade met tomaat en Hüttenkäse een echte aanrader. Maak hem alvast klaar in het weekend, zodat je voor maandag en dinsdag al klaar bent. Door food prepping komt je minder snel in de verleiding om eten te halen of ongezond te snacken. Als laatste willen we je dit recept voor spliterwtensoep met gerookte kipfilet niet onthouden! Deze heerlijke kom soep houdt je lekker warm in de herfst. Echt genieten!

We hopen dat je weer genoeg inspiratie hebt om lekker de keuken in te duiken. Laat je het ons weten als je gesmuld hebt?

Video's

Heb je trek gekregen en wil je nog meer inspiratie? In de video’s neemt Petra je mee bij het maken van een witte bonensoep met prei en spek of kun je aan de slag met een romige rode linzensoep.

menu-bars menu-close Menu Sluiten