Wat zijn rode linzen en hoe kook je ze?

Wat zijn rode linzen voor soort linzen en hoe kook je ze? Bekijk onder aan de pagina de recepten met limabonen. Curry met rode linzen, kikkererwten en sperziebonen is onze favoriet.

Waarom rode linzen kopen?

Rode linzen zijn kleine, ontvelde, gespleten linzen, waardoor ze sneller gaar en makkelijker te verteren zijn dan hele linzen. Rode linzen veranderen in een dikke puree als je ze kookt, waardoor je er een heerlijke soep of Dahl (Indiase linzenschotel) van kunt maken. Deze linzen worden zacht tijdens het kookproces, waardoor er tijdens het koken al wat zout kan worden toegevoegd.

Rode linzen passen in een gezond voedingspatroon

Wanneer je een gezond voedingspatroon hebt, moet je ook zeker eens rode linzen kopen. Deze linzen zitten namelijk boordevol vezels en eiwitten. Je hoeft ze niet te weken, zijn goed van smaak en zijn snel gaar. Meer weten? Lees dan het artikel ‘Gezond eten? Dan mogen rode linzen niet ontbreken!

Gerechten met rode linzen

Omdat rode linzen geen overheersende smaak hebben, kopen veel mensen ze als alternatief voor meel in taarten. Linzen gaan bovendien goed samen met kruiden en specerijen uit het Midden-Oosten en zijn bij uitstek geschikt voor curry’s, soep of in de pasta.

Weektijd:

  • Hoeven niet geweekt te worden

Kooktijd: 

  • ca. 5 minuten

Bewaren: 

  • Gekoeld1-2 dagen

Smaak: Linzen hebben over het algemeen een pittige-nootachtige smaak. Rode linzen zijn minder pittig dan groene linzen.

Herkomst: Turkije

Toepassing: Rode linzen worden meestal in curry’s, soepen en tomatensauzen gegeten.

Bekijk waar je rode linzen bij in jou in de buurt te koop zijn.

Wil je meer lezen over linzen? Bekijk dan de nieuwsberichten of laat je inspireren via peulvruchten inspiratie.

Recepten met rode linzen

Koken met rode linzen is veelzijdig en lekker. Bekijk alle recepten hier. Blijf op de hoogte van onze nieuwste recepten via Facebook, Instagram of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

menu-bars menu-close Menu Sluiten