Bruine Bonen

De bruine boon is een middelgrote boon en bruin van kleur.

Weektijd: 

  • Koud8 uur
  • Warm2 uur

Kooktijd: 

  • Koudca. 1-1½ uur
  • Warmca. ¾ uur

Bewaren: 

  • Gekoeld1-2 dagen
  • Diepvries3 maanden

Smaak: bruine bonen hebben een zachte romige smaak

Herkomst:

Toepassing: bruine bonen worden vooral verwerkt in bonenschotels en maaltijdsoepen.

 

Bruine bonen behoren tot een van de bekendste bonen en worden over de hele wereld gegeten. De bruine boon wordt vaak gegeten omdat ze smakelijk zijn en in veel gerechten worden verwerkt. Daarnaast zitten ze vol met eiwitten en vezels. De bruine boon is kleiner en ronder dan de witte boon en wordt vaak gebruikt als basis voor bruine bonensoep.

Recepten met bruine bonen

Kies hier een lekker recept.

Menu Sluiten