Wat zijn bruine bonen en hoe kook je ze?
Bruine bonen behoren tot één van de bekendste bonen ter wereld, worden over de hele wereld gegeten en komen van oorsprong uit Zuid-Amerika. De bruine boon is een populair ras van de gewone boon die ook in Nederland (vooral in Zeeuws-Vlaanderen) geteeld wordt. Vroeger werden bruine bonen vaak gezien als armenvoedsel.
Bruine bonen kopen voor diverse gerechten
Bruine bonen kun je voor uiteenlopende gerechten kopen. Ze worden in zo veel verschillende gerechten verwerkt, omdat ze onwijs smaakvol zijn. De bruine boon is kleiner en ronder dan de witte boon, heeft een dunne huid en een romige smaak. Deze boon wordt vaak gebruikt als basis voor bruine bonensoep, maar kun je ook verwerken in heerlijke andere gerechten.
Rijk aan gezonde vezels
Wanneer je besluit bruine bonen te kopen, maak je een gezonde keuze. Bruine bonen zijn namelijk ontzettend rijk aan vezels: ze bevatten maar liefst 6,8 gram vezels per honderd gram, waar dat bij bijvoorbeeld volkorenbrood en zilvervliesrijst respectievelijk 6 en 3 gram is. Wil je meer weten over bruine bonen? Lees dan het artikel ‘Hoe groeit een bruine boon?’.
Waar je onze bruine bonen kunt kopen
Onze bruine bonen kun je in diverse winkels bij jou in de buurt kopen. Ontdek onze verkooplocaties, zodat je de bruine bonen snel in huis kunt halen. Natuurlijk kun je daar ook onze andere producten kopen, zoals onze kikkererwten en rode linzen.
Weektijd:
- Koud8 uur
- Warm2 uur
Kooktijd:
- Koudca. 1-1½ uur
- Warmca. ¾ uur
Bewaren:
- Gekoeld1-2 dagen
- Diepvries3 maanden
Smaak: bruine bonen hebben een zachte romige smaak
Herkomst:
Toepassing: bruine bonen worden vooral verwerkt in bonenschotels en maaltijdsoepen.
Wil je meer lezen over bonen? Bekijk dan de nieuwsberichten of laat je inspireren via peulvruchten inspiratie.