Gezonde start in het nieuwe schooljaar
Gezonde start in het nieuwe schooljaar - Peulvruchten.nl

Gezonde start in het nieuwe schooljaar

Gezonde start in het nieuwe schooljaar - Peulvruchten.nl

Alles voor een gezonde start in het nieuwe schooljaar

De zomervakantie zit erop en het is tijd om weer aan het werk en naar school te gaan. En dat doen we het liefst met een gezonde start in het nieuwe schooljaar. In de vakantie heb je lekker de tijd genomen om samen te eten en drinken, maar in het ritme van alledag is er vaak een stuk minder tijd voor de bereiding beschikbaar en ook de pauzes zijn korter. Maar met een slimme voorbereiding eet je ook op je werk en op school net zo lekker als thuis! In deze blog kijken we daarom ook naar makkelijke maaltijden die je kunt voorbereiden zodat iedereen zijn of haar portie gewoon even kan opwarmen op het moment dat het het beste uitkomt. En naar gerechten die je makkelijk mee kunt nemen naar werk of school!

Neem gerechten met peulvruchten mee naar je werk

We benoemden het al even, maar nu je weer naar kantoor moet, is er zeker geen reden om niet lekker te blijven eten! Een boterham met kaas meenemen kan altijd, maar met de juiste mealprep is jouw bakje goedgevuld met een lekker en voedzaam gerecht! Peulvruchten zijn een goede bron van eiwitten en ze bevatten langzame koolhydraten die zorgen voor een langer verzadigd gevoel. Dus aan de slag en bereid op zondag alvast wat voor zodat je ook op je werk blijft genieten. Kook bijvoorbeeld een voorraadje kikkererwten zodat je die kunt roosteren als snack, in de salade kunt doen of, wanneer je de luxe van een magnetron op het werk hebt, in een lekkere curry! Of zorg voor wat gekookte witte bonen zodat je de witte bonencake met frambozen kunt meenemen voor de lekkere trek.

Lekkers mee naar school

Natuurlijk eet jij het liefst goed, gezond en lekker tijdens je werkdag, maar vergeet je schoolgaande kinderen niet. Ze zijn volop in de groei en hebben baat bij voedzame snacks die ze ook nog eens lekker vinden. De witte bonencake met frambozen die we hierboven al even noemden, is een fantastisch tussendoortje voor je kids en wat denk je van het bananenbrood van kikkererwtenmeel. Ook de chocolademuffins met honing gaan er wel in!

Houdt je kind meer van hartig? Denk dan eens aan wat falafel met hummus en rauwkost voor in de broodtrommel of een lekkere, goedgevulde wrap. Doordat het voedzaam is en goede energie geeft, zullen ze zich beter kunnen focussen en krijgen ze geen korte suikerpiek.

Foodprep voor het hele gezin

De agenda’s lopen weer langzaam vol en niet iedereen kan om 18.00 uur aanschuiven om gezellig met het gezin te eten. Sport, vergaderingen die uitlopen, andere activiteiten… Het kan zomaar gebeuren dat je binnen het gezin allemaal op een ander moment moet eten en dan is het ideaal om iets klaar te hebben staan dat zo opgewarmd kan worden! Het is slim om vooruit te denken en eventueel te werken met een weekmenu. Hoe je dat doet, lees je in het nieuwsbericht: gevarieerd weekmenu. Wij helpen je in ieder geval alvast op weg met onze favorieten voor het hele gezin!

De lekkerste gerechten voor jong en oud

Het is niet moeilijk om een snelle en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Als je voor linzen kiest dan is dat helemaal zo gepiept want deze hoeven maar 5 minuten te koken. Wanneer je daar snelkookrijst en een lekkere tomatensaus bij serveert dan zit je in een mum van tijd aan tafel! Maar met wat voorbereiding zijn er nog veel meer mogelijkheden! Dit zijn onze favorieten waarmee je het hele gezin een plezier doet op een doordeweekse drukke dag:

Met al deze tips kan het niet anders dan dat jij op je werk en thuis op drukke dagen nog net zo lekker eet als de afgelopen maanden!

Bekijk meer nieuwsberichten
menu-bars menu-close Menu Sluiten