Ultiem comfortfood: zelf curry maken
Curry met kikkererwten, linzen en sperziebonen

Ultiem comfortfood: zelf curry maken

Curry met kikkererwten, linzen en sperziebonen

Wat is curry?

Curry vindt zijn oorsprong in de Indiase keuken en is een stoofgerecht en bestaat uit kruiden, specerijen, veel groenten en soms vlees of vis. De specerijen die veel worden gebruikt zijn onder andere kurkuma, gember, komijn, koriander en chili. Allemaal specerijen die hier ook goed te verkrijgen zijn. Wat wij hier onder curry verstaan is trouwens een verzamelnaam voor alle stoofgerechten in saus met kruiden en specerijen. Het mooie van curry’s is dat je ze helemaal aan je smaak aan kunt passen. Daarom vertellen we je in deze blog meer over ultiem comfortfood: zelf curry maken! En natuurlijk over peulvruchten in de curry!

Variëren met curry

Met curry kun je zoals gezegd alle kanten op! Je kunt een milde curry maken of juist lekker pittig. Je kunt kiezen voor stoofvlees maar ook voor vis of lekker vega. Er zijn rode en groene curry’s maar ook gele en oranje. Het oog wil ook wat en kleurrijk eten ziet er altijd heel feestelijk uit op je bord. Door te variëren met verschillende soorten groenten, zet je steeds weer een ander gerecht op tafel en vergeet ook niet om peulvruchten in je curry te verwerken! Doordat peulvruchten zoals bonen en (kikker)erwten langer moeten koken, zijn ze perfect voor een curry die wat langer moet stoven. Ga je voor linzen, dan kun je een snelle curry maken voor doordeweekse dagen!

Heerlijke curry's

peulvruchten in curry

Als je zoekt naar ultiem comfortfood, moet je echt eens zelf curry maken! En dan vooral met peulvruchten. Peulvruchten zijn namelijk ideale vleesvervangers en doordat ze duurzaam zijn, zijn ze ook nog eens beter voor het milieu. Los daarvan smaken ze perfect in een lekkere curry. Als je ze eenmaal geweekt hebt, kun je (kikker)erwten en bonen gewoon meekoken in de saus. Hierdoor nemen ze de smaak van de specerijen extra goed op en wordt het geheel nog lekkerder. Peulvruchten zijn bovendien stevig en zullen niet snel uit elkaar vallen in de saus.

Klassiekers om van te smullen

Naast curry zijn de klassieke gerechten ook altijd ultiem comfortfood. Het zijn gerechten die vaak bij velen in de smaak vallen en waar je altijd op terug kunt vallen wanneer de inspiratie ontbreekt. Maar klassiekers lenen zich ook heel goed voor variaties en vaak zijn peulvruchten een ideale toevoeging of vervanging. Bekijk alle inspiratie in ons overzicht.

Lekker klassiek

Video's

We hopen dat je weer genoeg inspiratie hebt om lekker de keuken in te duiken. Laat je het ons weten als je gesmuld hebt?

menu-bars menu-close Menu Sluiten