Warme en gezellige decembermaand
warme en gezellige decembermaand

Warme en gezellige decembermaand

warme en gezellige decembermaand

warme en gezellige decembermaand

De laatste maand van het jaar is begonnen en het wordt een warme en gezellige decembermaand. Niet alleen staan de feestdagen voor de deur, we sluiten ook het jaar af.

Wij zijn gek op de tijd waarin de kerstboom wordt opgezet, de kaarsjes elke avond branden en de kerstmuziek op de radio. Deze maand draait om samenzijn, genieten van lekker eten en het maken van herinneringen. Traditionele feestgerechten zijn vaak gericht op vlees en zoetigheid, maar wij laten je zien dat de veelzijdigheid van peulvruchten perfect past in deze feestmaand. Zo kun je genieten van lekker en gezond eten! Ga je dit jaar ook voor een groene kerst met één van onze heerlijke, feestelijke gerechten? 

Voedzame verwennerij

Peulvruchten, zoals bonen, erwten, kikkererwten en linzen zijn niet alleen rijk aan eiwitten, maar ook aan vezels, vitaminen en mineralen. Ze vormen een uitstekende basis voor gezonde gerechten, die de perfecte balans bieden tussen voedzaamheid en smaak.  Overweeg bijvoorbeeld een romige linzensoep als hartverwarmend voorgerecht, boordevol smaken en voedingsstoffen. Dat een gerecht gezond is, betekent trouwens niet dat het niet feestelijk kan zijn. Het is ook een kwestie van aankleding en de manier van serveren. Of voeg iets toe voor nog meer feestelijkheid, zoals knapperige huisgemaakte croutons in het geval van de soep!

Feestelijke hapjes

De warme decembermaand leent zich ook goed voor vele momenten met lekkere hapjes. Geef er dit jaar een gezonde draai aan met peulvruchten. Rooster bijvoorbeeld kikkererwten met kruiden en specerijen voor een alternatief op de borrelnootjes. Of wat denk je van een lekker smeersel voor op je toastje of stokbroodje. Het grote voordeel van zelf borrelhapjes maken, is bovendien dat je kunt variëren qua smaak!

Heerlijke hoofdgerechten met peulvruchten

Het hoofdgerecht biedt vele mogelijkheden om peulvruchten een rol te geven. Je kunt natuurlijk kiezen voor peulvruchten als vleesvervanger, maar je kunt ook heerlijke bijgerechten maken. Door verschillende soorten peulvruchten met groenten te combineren, creëer je kleurrijke en voedzame gerechten voor iedereen.

Desserts met een Gezonde Twist

Ook tijdens de feestdagen kun je genieten van zoete lekkernijen met een gezonde twist. Experimenteer met desserts op basis van peulvruchten, zoals zwarte bonenbrownies. Je zult versteld staan hoeveel lekkers je kunt bakken op basis van peulvruchten! Zo heb je niet alleen de smaaksensatie, maar ook een extra dosis voedingsstoffen.

Lekker opwarmen met erwtensoep

Naast alle feestelijke gerechten, zijn er ook nog genoeg dagen waarop je gewoon lekker wil eten. Wij hebben decembergerechten in vele varianten en willen je graag nog een keer laten zien waarom erwtensoep altijd een goed idee is. Je kunt er fantastisch mee variëren zodat je steeds weer iets anders op tafel zet. 

Erwtensoep recepten

Fijne feestdagen!

December is de maand vol feestdagen: Sinterklaas, Kerst en niet te vergeten Oudejaarsavond. Dit kun je vieren op vele manieren. Ben je het type dat een 5-gangen diner op tafel tovert of liever gaat gourmetten met je gezin, de keuze is reuze. Peulvruchten zijn een mooie aanvulling op de warme en gezellige feestdagen en ook tijdens de feestdagen kun je heerlijke gerechten op tafel zetten met erwten, bonen of linzen. We wensen je een heerlijke maand toe! 

Knallend het jaar uit

P(l)oppend het jaar uit kan ook op verschillende manieren. Denk aan heerlijk versgepoft popcorn met smaakmakers. Vergeet niet te ploppen om 00:00uur, want dan is het pas echt compleet! Wij wensen je een fantastisch 2024 waarin weer vele avonden met familie en vrienden mogelijk worden!

Wij hopen dat je een heerlijke decembermaand hebt en vinden het leuk als je jouw favoriete gerechten met ons deelt!

Popcorn recepten

Video's

We hopen dat je weer genoeg inspiratie hebt om lekker de keuken in te duiken. Laat je het ons weten als je gesmuld hebt?

menu-bars menu-close Menu Sluiten