Zomerse recepten met linzen – salades, wraps en spreads
Pizza van bietenwraps met linzen

Zomerse recepten met linzen – salades, wraps en spreads

Pizza van bietenwraps met linzen

Recepten met linzen – Linzen zijn veelzijdig, makkelijk & snel, goedkoop, duurzaam en bovenal heel lekker! 

Linzen, perfect voor de zomer

Peulvruchten zijn super gezond en gezond, maar misschien niet het eerste waar je aan denkt in de zomer. Linzen zijn heel voedzaam en maken van jouw salade of wokschotel een vullende maaltijd. Terwijl je de salade klaarmaakt, kook je ondertussen de linzen gaar, even laten afkoelen en toevoegen aan je salade of wokgerecht. Zo maak je ook in een handomdraai deze romige linzensoep.

Waarom linzen?

Wil je gezond eten dan is het toevoegen van peulvruchten aan je maaltijd een zeer goede keuze. Linzen bieden, ten opzichte van de overige gedroogde peulvruchten, gemak omdat je deze niet hoeft te weken en in ca. 10 minuten kookt. Ze zijn zo afgekoeld en daarmee een prima aanvulling op jouw salade of als basis van een romige spread.

Linzen zijn vezelrijk – voedzaam – snel en makkelijk.
Linzen zijn er in diverse kleuren en soorten. De meest bekende linzen zijn rode linzen, groene linzen en voor de etnische keuken ook gele linzen.

Ken jij deze Italiaanse linzenmix al? Een kleurrijke mix van verschillende peulvruchten.

Linzen spreads

De peulvruchten hoeven niet perse door je salade als je wel een vullende maaltijd wilt. Wat dacht je van een frisse salade en daarbij eet je een broodje, cracker of wrap met peulvruchten spreads. Zo maak je er alsnog een lekkere vullende maaltijd van.

menu-bars menu-close Menu Sluiten