Recepten met linzen – Linzen zijn veelzijdig, makkelijk & snel, goedkoop, duurzaam en bovenal heel lekker!
Peulvruchten zijn super gezond en gezond, maar misschien niet het eerste waar je aan denkt in de zomer. Linzen zijn heel voedzaam en maken van jouw salade of wokschotel een vullende maaltijd. Terwijl je de salade klaarmaakt, kook je ondertussen de linzen gaar, even laten afkoelen en toevoegen aan je salade of wokgerecht. Zo maak je ook in een handomdraai deze romige linzensoep.
Wil je gezond eten dan is het toevoegen van peulvruchten aan je maaltijd een zeer goede keuze. Linzen bieden, ten opzichte van de overige gedroogde peulvruchten, gemak omdat je deze niet hoeft te weken en in ca. 10 minuten kookt. Ze zijn zo afgekoeld en daarmee een prima aanvulling op jouw salade of als basis van een romige spread.
Linzen zijn vezelrijk – voedzaam – snel en makkelijk.
Linzen zijn er in diverse kleuren en soorten. De meest bekende linzen zijn rode linzen, groene linzen en voor de etnische keuken ook gele linzen.
Ken jij deze Italiaanse linzenmix al? Een kleurrijke mix van verschillende peulvruchten.
Deze recepten zijn makkelijk, snel & voedzaam en zijn ideaal voor lunch of diner:
De peulvruchten hoeven niet perse door je salade als je wel een vullende maaltijd wilt. Wat dacht je van een frisse salade en daarbij eet je een broodje, cracker of wrap met peulvruchten spreads. Zo maak je er alsnog een lekkere vullende maaltijd van.
Kiezen voor gedroogde peulvruchten heeft veel voordelen; je bepaalt zelf hoeveel je gebruikt en zet de rest weer terug in de voorraadkast, ze bevatten geen toegevoegd zout, je bepaalt je eigen bite en ze zijn ook nog eens heel goed betaalbaar. Aan de slag met gedroogde linzen? Je kunt hier onderaan de pagina bekijken waar ze te koop zijn.
Heb je zin om even te kijken hoe makkelijk je de recepten maakt?