Recept: Gezonde taco’s met sla en linzen

Gezonde taco’s met sla en linzen

Gezonde taco’s met sla en linzen maak je met dit recept. Als je eenmaal deze gezonde taco’s een keer geprobeerd hebt, dan wil je niet anders meer. Deze krokante taco”s zijn gevuld met salade van bladspinazie, olijven, ui en kruiden met daar overheen een schep rode linzen met salsa. Een verfijnde combinatie van verschillende smaken. Een op en top zomer recept, die je op een mooie zomeravond in een handomdraai op tafel zet.

Linzen zijn een goede vulling voor gezonde taco’s, omdat de linzen veel vezels en eiwitten bevatten en dit samen met de salade die onder de linzenvulling komt zorgt voor een gezonde variant van een tacorecept. Je wilt immers wel verantwoord genieten van je maaltijd. En linzen spelen dan een belangrijke rol.

De vulling leent zich ook heel goed voor een wrap, dus mocht je geen taco’s in huis hebben maar wel wraps dan kun je de taco daarmee prima vervangen.

Gezonde en krokante taco’s met sla en linzen – Ingrediënten 

  • 300 g rode linzen, gekookt gewicht – Oogst 1
  • 250 g Manchego kaas, in grove stukken gebrokkeld
  • 100 g jonge bladspinazie, in dunne reepjes gesneden
  • 1/2 pot Kalamata olijven a 300g
  • 2-3 el tomatensalsa uit pot
  • 3 tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui, middelgrof gesnipperd
  • 1/4 bos koriander
  • 10 taco schelpen

Wat ga je doen?

  1. Verwarm als eerst een pan en doe hierin de rode linzen met de tomatensalsa. Laat dit dan even 2 minuten koken.
  2. Meng vervolgens de tomaten, rode ui en koriander in een kom.
  3. Schep vervolgens wat van het linzen mengsel in een tacoschelp. Beleg tot slot met de spinazie, tomaten-ui mengsel, manchego kaas en de olijven. En klaar zijn je gezonde en krokante taco’s met sla en linzen. Genieten maar!
Summary
Recipe Name
Taco's met sla en linzen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time