Wat zijn kidneybonen en hoe kook je ze?

Wat zijn kidneybonen voor soort boon en hoe kook je ze? kidneybonen zijn rode bonen en hebben de vorm van een nier, daarom noemen ze in Engeland de rode boon ook wel de kidneyboon. Kidneybonen zijn vrij groot in vergelijking met andere bonen. Het zijn niervormige roodbruine bonen en hebben een dik velletje.

Kidneybonen koken:

Deze bonen worden vooral gebruikt in chili con carne, Mexicaanse soepen en Caribische gerechten omdat ze hun vorm tijdens het koken goed behouden. Ze zijn stevig, vallen niet snel uit elkaar en hebben een licht zoete, vlezige smaak. Tijdens het koken geeft deze boon een roze tint aan het water en andere ingrediënten. Voeg pas wat zout toe als de bonen zachter geworden zijn door het koken, anders wordt het velletje hard. De bonen stammen uit Zuid-Amerika en zijn met name populair in de Latijns-Amerikaanse, Indiase en Caribische keuken.Bekijk onder aan de pagina de recepten met kidneybonen. Pastasalade met kidneybonen en peultjes is onze favoriet.
Wil je gelijk aan de slag? Kijk dan ook even waar de bonen bij jou in de buurt te koop zijn.

Weektijd:

  • Koud8-12 uur
  • Warm3 uur

Kooktijd:

  • Koudca. 1 uur
  • Warmca. 40-60 minuten

Bewaren:

  • Gekoeld1-2 dagen
  • Diepvries3 maanden

Smaak: Kidneybonen hebben een lichtzoete smaak

Herkomst:

Toepassing: Kidneybonen worden verwerkt in bonen- en stoofschotels, maaltijdsoepen, wraps, taco’s en salades. Kidneybonen moeten goed worden geweekt omdat het velletje in rauwe vorm giftige stoffen bevat. Het is van belang dat de bonen daarna eerst 10 minuten stevig koken voordat ze gaar worden gekookt. Ze kunnen naast de chili con carne ook in salades en stoofpotten worden verwerkt. In Rusland worden de rode bonen verwerkt in salades en met pruimenjam tot een stoofpot.

Wil je meer lezen over bonen? Bekijk dan de nieuwsberichten of laat je inspireren via peulvruchten inspiratie.

 

 

Recepten met kidneybonen

Recepten met kidney bonen

Koken met kidneybonen is veelzijdig en lekker. Bekijk alle recepten hier. Blijf op de hoogte van onze nieuwste recepten via Facebook, Instagram of schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

menu-bars menu-close Menu Sluiten